Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer 9e tijdens Sail Melbourne + video

Sebbe Godefroid Vandaag moest in Melbourne de medal race gezeild worden in de Tornado klasse, Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer mochten hieraan deelnemen met hun 9e plek in de kwalificatie reeksen.

Maar de weergoden hebben in Melbourne anders beslist. "Het heeft vandaag goed geregend en dan kon de zeebries niet doorzetten zodat er helemaal geen wind was en er onmogelijk gezeild kon worden", vertelt Sebbe.

De resultaten blijven dan ook onveranderd:

1. Bundock – Ashby (AUS)
2. Kirilyuk – Ushkov (RUS)
3. McMilan – Howden (GBR)
...
7. Mitch Booth - Pim Nieuwenhuis (NED)
...
9. Carolijn Brouwer – Sebbe Godefroid (BEL)

Sebbe en Carolijn zijn tevreden over hun resultaat. Sebbe: "we hebben bewezen dat we terug goed starten en er werkelijk bij horen".

Nu vertrekken Sebbe naar Nieuw Zeeland waar ze zich verder gaan voorbereiden op het WK Tornado. Hiervoor krijgen ze ter plaatse nog twee wedstrijden.

www.questforgold.be
www.yachting.org.au

Foto © Sport the library / Jeff Crow

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: