Minicursus veiligheid aan boord en redding van drenkelingen

drenkeling4 Januari 2008 wordt een gezellige nieuwjaarsavond met oliebollen en appelflappen. Jacolien, Kees en de bemanning van de jachtclub Colijnsplaat staan voor u klaar. Iedereen is welkom, Goofies, Bokkenrijders, ClubRacers en andere clubleden met bemanning. Deelname is gratis.

Vanaf 16u is er koffie of een drankje. Blijf niet thuis, het wordt gezellig in de jachtclub. De evenementencommissie zorgt voor verrassingen. Onbeperkt verse oliebollen en appelbeignets. Om 19u30 een toast op het nieuwe jaar.

Om 20u start de minicursus veiligheid aan boord en redding van drenkelingen.

Rescue training

Tijdens de winter lopen we door het koude water als wedstrijdzeilers veel meer risico's. Het is goed om hier weer eens bij stil te staan en te horen hoe we deze risico's kunnen verminderen.

Tijdens deze minicursus met als instructeurs Truus van Noort en Rob van der Ploeg komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hypothermie, preventieve maatregelen ter voorkoming van, maatregelen als je eenmaal in het water ligt en behandeling als je uit het water bent gehaald.
  • Veiligheidsvoorzieningen aan boord tijdens winterwedstrijden.
  • Redding van drenkelingen en het trainen van het redden van drenkelingen.
  • Hydrostatische drukverschil; gevolgen van en hoe te handelen als iemand langere tijd in het water heeft gelegen en gered wordt.
  • De indoor rescuetraining van GetWet bij het Flack-Nutec/Risk.
  • Werken met reddingsvlotten en bijboten, reddingsprocedures. Bespreken van de trainingsronde op de 7 stations.
  • De ISAF training en certificaat.

De minicursus wordt begeleid met een PowerPoint presentatie, foto's, een instructie video en een hand-out.

Nog meer onderwerpen op de vrijdagavond voor de Goofies Race:

De maanden daarop onderwerpen als Tactiek, Performance programmatuur, Passage planning - Weather Routing, Radar – Ais met als sprekers deelnemers aan de Volvo Ocean Race, Whitbread Round the World Race, Ted Jansen en anderen.

Voor informatie over activiteiten op de vrijdagavonden voor de Goofies race contact Hendrikjan via hj@hoffman.nl of +31 (0) 6 22 450 325

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: