The Red Baron ... pardon Dragon!

  • Author: Yan T.
    Date: wo, 02/01/2008 - 10:14

Red DragonHet duurde 21 maanden om de Red Dragon te bouwen bij Alloy Yachts. De opdracht voor dit speeltje kwam van 72 jarige ‘Guy Ullens de Schooten’, die zijn fortuin verdiende met de welgekende klontjes uit Tienen (BEL).

Ergens eind jaren 80 verkocht hij zijn suiker fabriekske aan den Duits. De centjes die hij daarmee verdiende stak hij dan in Artal die later Weight Watchers overnam.

Nu is de mens alleen nog maar geïnteresseerd in kunst en dan vooral Chinese kunst, en daarom waarschijnlijk de naam Red Dragon voor zijn Alloy 52.

Even voor de duidelijkheid, de 52 die Achter Alloy 52 staat, duid niet op voet, maar op meters (voor zij die toch in voeten rekenen…170ft)!

Ze is een 10m breed en slechts 5m diep en de bulb heeft iets UFO achtig futuristisch.

De mast die erop pronkt is 62,5m hoog en is vervaardigd uit carbon en er zijn maar 11 winchen nodig om het grootzeil te hijsen.

Red DragonRed DragonOm u een idee te geven, op de achtergrond zie je het rode yacht “Dilemma” de oude Nathanael Green Herreshoff twin-keel design A.C. boot, ze is 25.90 meter lang (of klein?) en de boot links ervan (ook op de kant) is Formula One (50 voet).

Het eh, kunstwerkje moet ongeveer rond de $50 miljoen gekost hebben. De red Dragon heeft uiteraard een eigenaars suite, maar ook 3 gast suites en 5 crew cabines (allemaal met eigen badkamer).

De Baron (yep, Mr Ullens is ook nog eens Baron) heeft op zijn bootje ook een fytneszaal en een installatie 16000l water per dag te produceren voor zij die een paar keer per dag een bad of douche wensen te nemen.

Iets in me zegt me dat we hem aanstaande vrijdag niet in de Rum Race zullen zien ...

Meer info over de Red Dragon via www.alloyyachts.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: