Thierry Schmitter zeilt Olympic Class Regatta in Miami

Thierry Schmitter in MiamiDeelname aan Paralympische Spelen 2008 is verzekerd.

Na een korte rustperiode deze winter is de Nederlander Thierry Schmitter afgereisd naar Miami om zich voor te bereiden op de Olympic Class Regatta. Dit evenement heeft een International Sailing Federation (ISAF) Grade One ranking en zal van 27 januari tot en met 2 februari in het water van Biscayne Bay bij Miami, Florida worden gehouden.

Schmitter komt uit in de 2.4 klasse, een zogenaamde Open Class waarin zowel mannen, vrouwen, validen en invaliden tegen elkaar uitkomen.

De 2.4 is een éénpersoons kielboot. De zeiler zit in de vaarrichting van de boot met alle trim controle lijnen binnen handbereik, waardoor het zeilen niet lichamelijk inspannend is. Omdat hij zich dicht bij het zwaartepunt van het schip bevindt heeft het lichaamsgewicht van de zeiler weinig invloed en ligt de nadruk op zeiltrim, tactiek en strategie. Omdat de 2.4 goed handelbaar is voor zeilers met een handicap is dit sinds de Spelen van Sydney 2000 de éénpersoons bootklasse van de Paralympics.

Tijdens de IFDS wereldkampioenschappen op Lake Ontario (USA) in september 2007 eindigde Thierry Schmitter als derde en verzekerde zich zo van deelname aan de Paralympische Spelen in de 2.4 klasse. Dit onderdeel wordt gehouden in Qingdao (China) van 6 t/m 17 september 2008.

Volvo Nederland is officieel partner van het Watersportverbond en steunt daarmee sommige van Nederlands beste zeilers onderweg naar gouden prestaties in Beijing. Thierry Schmitter is één van de leden van Team Volvo For Life, een initiatief van Volvo om een aantal Nederlandse topzeilers te ondersteunen in hun professionele zeilcarrière.

De broers Sven en Kalle Coster maken evenals Steven Krol en Steven le Fèvre deel uit van het Team Volvo For Life. Op 21 januari beginnen zij aan het WK 470 dat in Melbourne (Australie) wordt gehouden.

www.rolexmiamiocr.org
www.thierryschmitter.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: