3 Nederlandse zeilteams melden zich voor de Commodores' Cup 2008

Commodores' Cup 2008De Noordzeeclub heeft zopas de RORC geïnformeerd dat maar liefst 3 Nederlandse zeilteams zich hebben kandidaat hebben gesteld voor de Commodores' Cup 2008.

Volgens de Noordzeeclub is dit gebeurd na sluiting van de vooraanmelding. In mei zal pas de effectieve inschrijving gebeuren. De Noordzeeclub heeft dit zo beslist omdat ingeval van onverhoopte ontwikkelingen er nog de mogelijkheid is om eventuele veranderingen aan te brengen, want er mogen maximaal 4 zeilteams per land afgevaardigd worden.

Jaap Kakebeeke ligt toe: "Wij zijn van mening dat dit in het belang van ons allen en uw teams is. Een en ander neemt niet weg dat de huidige teams door de Noordzeeclub voorgedragen zullen worden. In het theoretische geval dat nu nog twee of meer teams zich zullen aanmelden dan zal er tussen deze nieuwe teams een selectieprocedure gelden tot het totaal van 4 teams is bereikt."

Met andere woorden: de eerste 3 ingeschreven Commodores' Cup teams zijn zeker van hun plek. Mochten er nog 2 extra teams zich inschrijven dan moeten zij het onder elkaar uitvechten tijdens een selectie.

Na sluiting van de vooraanmelding hebben drie teams aangegeven aan de komende Commodores' Cup te willen deelnemen. In volgorde van aanmelding zijn dit:

  • Holmatro ING RE (Swan 42), Roark (GS 43), Rosetta (Dehler 36JV)
  • Daikin Airco (Ker 11.3), Weerga (IMX 40) en XX (Dehler 34)
  • Checkmate (Swan 45), Connect Lesonal (Synergia 40), Slainte (Salona 37)

www.noordzeeclub.nl
www.rorc.org/comcup/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: