Finale Berenburg Cup verzeild

Finale Berenburg Cup verzeildAfgelopen weekend hebben instructeurs van zeilschool de Ulepanne onder zware omstandigheden de finalewedstrijden van de Sonnema Berenburg Cup gezeild. Zaterdag werden met gemiddeld windkracht 5 drie spannende wedstrijden gezeild. Ondanks de harde en draaiende wind lagen de banen er perfect in, en konden vooral de zwaarweer-specialisten zich goed uitleven. Vooraf was de spanning te snijden aangezien meerdere teams nog uitzicht hadden op de eindoverwinning. Zondag waaide het helaas een tandje harder en is na overleg besloten de laatste wedstrijden niet te verzeilen. Dit bleek achteraf een goede beslissing.

Het team van Paul Wassink uit Apeldoorn eindigde de laatste jaren al hoog in het klassement en wist de negende editie van de Berenburg Cup uiteindelijk met vijf punten voorsprong te winnen. Tweede eindigde de winnaar van vorig jaar, Roderik Vromans uit Lemmer. “De concurrentie was bijzonder groot en we konden tot en met de laatste wedstrijd op zondag geen steekje laten vallen. Ondanks een slechts start bij de laatste wedstrijd hebben we ons toch naar voren weten te knokken”, aldus bemanningslid Marieke Versteeg uit Leiden.

Het team van Hylke Steensma uit Utrecht was blij met de omstandigheden van zaterdag en steeg door twee overwinningen op zaterdag van de zevende naar de derde plaats. “Met de harde wind op zondag had er misschien zelfs meer in gezeten, maar we snappen de beslissing van de organisatie en zijn erg blij met de derde plek!” aldus bemanningslid Ernst Molenaar uit Haarlem.

Tijdens de prijsuitreiking gaf de organisatie aan graag volgend jaar weer de organisatie op zich te nemen. Samen met instructeurs die al eerder een editie organiseerden zal ook de tiende (jubileum)editie van de Berenburg Cup een groot succes worden. “Door het enthousiasme waarmee dit evenement jaarlijks wordt georganiseerd zal het beslist weer een succes worden!”, meldt zeilschooleigenaar Peter Keus tot slot vol trots.

De eindstand van de Sonnema Berenburg Cup 2007 - 2008 is als volgt:

  1. Het team van Paul Wassink, Apeldoorn (16 punten)
  2. Het team van Roderik Vromans, Lemmer (21 punten)
  3. Het team van Hylke Steensma, Utrecht (30 punten)

www.berenburgcup.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: