Nederlanders zeilen wisselende resultaten op dag 3 van het WK Finn en 470 + video

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zeilenMarcelien de Koning en Lobke Berkhout zeilden vandaag redelijk constant in de voorrondes van de Wereldkampioenschappen 470 voor dames. Er stond weinig wind op het wedstrijdwater en de wind was zeer veranderlijk. De Nederlandse dames staan nu tweede in het tussenklassement (58 deelnemers).

De Koning en Berkhout waren tevreden met deze drie races. Lobke Berkhout zei, "Lekker constant gevaren. We hebben de anderen de fouten laten maken en wij hebben zelf weinig risico genomen."

Coach Jacco Koops was ook een tevreden mens. "Toch gewoon goed dat we de serie zo beginnen. Zeker in deze condities. Na vijf wedstrijden staan ze er goed voor."

Heren 470

Sven en Kalle Coster begonnen de dag goed met een vierde plaats. Vervolgens vielen de broers iets terug en finishten ze als 15de en een 11de in de tweede en derde race. Daarmee staan de broers 18de van de 94 deelnemers bij het Wereldkampioenschap voor de mannen.

Sven en Kalle CosterSven en Kalle CosterDe broers Coster hadden gemengde gevoelens over de resultaten van deze 25 januari. Sven Coster zei, “Eerste wedstrijd hebben we goed gezeild. Tweede en derde hebben we teveel laten liggen. Je verwacht meer, maar het komt er niet uit. Dan denk je verdorie, gooien we hier ons kampioenschap weg?”

Kalle Coster relativeert, "Ik denk dat we nog wel kansen hebben. We zijn net begonnen. Er zijn een paar boten die het heel goed doen, daar horen we niet bij, maar we krijgen nog vier dagen met verschillende omstandigheden. We vechten tot het einde."

Finn klasse

Pieter-Jan Postma staat nog zesde in het tussenklassement (83 deelnemers) van de Wereldkampioenschappen in de Finn klasse. Vandaag kwam Postma na de eerste race als 20ste over de streep. Daarna verbeterde de Fries zich en scoorde een 7de plaats.

Pieter-Jan Postma keek terug op zijn prestaties van vandaag. "Ik had een slechte start in die eerste race maar kwam goed terug. Ik deed er alles aan om de tegenstanders in te halen. Daarom werd ik bestraft door de jury voor pompen, dat is niet toegestaan."

De tweede race ging Postma veel beter van start. "Ik had een topstart en ging voor het veld langs en kwam als eerste aan bij de bovenboei. Dat ging echt goed. Maar in een veld met meer dan tachtig deelnemers kan een foutje snel veel kosten. Daardoor kwamen een paar boten mij voorbij."

Wat denkt Postma van de rest van dit Kampioenschap? "Komende dagen is er meer wind en daar ben in goed in. Ik sta nu 6de overall. Het is een grote vloot en alles staat heel dicht op elkaar. Er kan nog heel veel gebeuren, we zijn pas halverwege." Morgen 26 januari hebben de zeilers in de Finn klasse een rustdag.

www.sailmelbourne.com.au

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: