Paprec-Virbac 2 terug in het Noordelijk halfrond

Mutua MadrilenaDe leider in de Barcelona World Race, PAPREC-VIRBAC 2, is de evenaar overgestoken en vaart terug in Noordelijke wateren. Schippers Jean-Pierre Dick en Damian Foxall zullen echter vooral tevreden zijn dat ze de doldrums achter zich hebben gelaten en nu nog slechts 2’800 zeemijl voor de boeg hebben.
In het verraderlijke gebied van die doldrums moest de leider laveren tussen windstille zones en vlagerige regenbuien. Heel vermoeiend en stresserend. Maar tegen zondagmorgen waren de windcondities min of meer gestabiliseerd en lagen ze weer op de gewenste koers.

Hugo Boss weigert handdoek te gooien

Aan boord van HUGO BOSS hebben het duo Thomson – Cape zo goed en kwaad ze konden het gebroken roer hersteld. Hun tweede plaats is voorlopig veilig gesteld. Beide heren doen er alles aan om hun kansen op de overwinning levendig te houden, al zijn ze toch vooral bezorgd dat het pas herstelde roer nog eens iets zou raken. Immers, de reserve aan roeronderdelen is ondertussen volledig opgebruikt.

Strijd om derde plaats blijft spannend

In de strijd voor de derde plaats voert MUTUA MADRILENA de druk verder op. TEMENOS II maakt een omweg rond een kleine depressie net voor de kust van Rio de Janeiro, terwijl het Spaanse duo Javier Sanso en Pachi Rivero meer zuidelijk genieten van een constante zuidoostenwind. Bij het laatste positierapport op zondag bedroeg hun achterstand nog slechts 39 zeemijl.

Escoffier aan Kaap HoornEscoffier aan Kaap HoornAan boord hekkensluiter EDUCACION SIN FRONTERAS geniet Servane Escoffier nog steeds na van haar eerste passage aan Kaap Hoorn:

"Het was een groots moment, zeer emotioneel. De zwarte silhouet van de kaap onder de zwaar bewolkte hemel, de wind blies tegen de 25 tot 30 knopen. De zon kwam op, waardoor de golftoppen gingen blinken in het licht … Het was gewoon magisch."

Posities op zondag 27/01 om 18u00 GMT :
1. Paprec-Virbac 2 2’806 Nm DTF
2. Hugo Boss +647
3. Temenos II +1’616
4. Mutua Madrilena +1’655
5. Educacion sin Fronteras +2’986

www.barcelonaworldrace.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: