Nieuwpoort Channel Race 2008 gegraveerd op de zeilkalenders

Nieuwpoort Channel RaceDe tamtam rond de Nieuwpoort Channel Race (NCR) werkt! De voorbije weken hebben geïnteresseerden uit de verschillende zeegaande zeilklassen (Half Tonners, First 31.7, Classe40,...) contact opgenomen met de organisatie en duidelijk blijk gegeven van hun enthousiasme en motivatie om deel te nemen aan deze offshore zeilwedstrijd.

De Nieuwpoort Channel Race is de lange afstandsregatta (540 zeemijl) met vertrek voor Nieuwpoort, parcours door de Solent (eiland Wight), rond het eiland Sark (Kanaaleilanden) en finish voor Nieuwpoort. De tweede editie zal plaats vinden van 6 tot 12 juli 2008.

De wedstrijd staat open voor alle IRC klassen, Classe 40, Classe 9.5 en Mini 650 en stelt dit jaar ook een nieuw tweede, korter parcours voor: vertrek uit Nieuwpoort, vervolg van de race door de Solent (Wight) waar een tussenstop van minimum 12 uur dient te worden gerespecteerd - finish voor Nieuwpoort. (vereiste voor hoofdparcours: IRC/TCC > 0,945)

Geruchten over een mogelijke annulering van de Nieuwpoort Channel Race hebben de ronde gedaan – daar is dus niets van waar. Elke begin is moeilijk en de organisatie van een offshore race in België is zeker een uitdaging – maar het organisatieteam is er van overtuigd dat het parcours zelf, de organisatie en de sfeer voor, tijdens en na de race, de Nieuwpoort Channel Race een veelbelovende toekomst bieden!

Voor meer inlichtingen en inschrijvingen kan je terecht op de website www.channelrace.be
De deelnemerslijst zal half-februari op de website worden gepubliceerd.

Foto: archief Nieuwpoort Channel Race 2007

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: