VYF en VVW distantiëren zich van de Kampioenenhulde en Yachtman 2007

De Vlaamse yachtingfederaties, VYF en VVW, hebben besloten zich te distantiëren van de organisatie Kampioenenhulde en verkiezing Yachtman/vrouw van het jaar zoals dit jaar opgezet door het KBYV.

De hoofdredenen volgens de Vlaamse federaties zijn: de lakse houding van het KBYV, het volledig naar zich toetrekken van de keuzes en niet bijgestaan door de landelijke watersportpers.

Redenen van deze beslissing te lezen in het persbericht:

  • De verkiezing yachtman/vrouw en aanverwante prijzen werd laattijdig en zonder inspraak van de zeilers, gespecialiseerde pers en de zeilwereld in het algemeen opgevat. De Vlaamse federaties zijn van mening dat het niet uitsluitend aan een paar KBYV-bestuurders toekomt om deze prijzen toe te kennen.
  • Het is gebleken dat vanuit KBYV gedurende maanden niet is ingegaan op uitnodigingen van de organisatoren van de Belgian Boat Show om duidelijkheid te verschaffen omtrent de noodwendigheden voor de inrichting van een standplaats. Evenmin werden concrete plannen voorgelegd aan standhouders, zoals de eenheidsklassen, die bereid waren als gastheer te fungeren voor deze gebeurtenis.
  • Het is gebleken dat administratief en organisatorisch op heden nog niets in orde is en dat sponsors afgehaakt hebben.

In die omstandigheden heeft het volgens de VYF en het VVW geen zin dit evenement thans – met kunst en vliegwerk – te laten doorgaan op de Belgian Boat Show. Daarmee wordt volgens hen de Belgische zeilsport in het algemeen geen dienst bewezen.

De Vlaamse federaties nemen zich voor deze organisatie in de komende dagen zelf op te nemen in samenwerking met de FFYB (Waalse federatie, nvdr.) indien ze bereid is daaraan mee te werken.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: