KNRM moet vooral zeilers met zeiljachten redden

  • Author: Ice
    Date: do, 31/01/2008 - 09:54

Zeezeilers geredHet KNMI verwacht vandaag en morgen onstuimig en stormachtig weer.

In 2007 voeren de reddingboten van de KNRM 53 keer uit bij een windkracht van 8 of hoger. Hoewel de reddingboten speciaal ontworpen zijn voor extreme weersomstandigheden, vinden de meeste hulpverleningen plaats bij windkracht 3 en 4. De vrijwilligers van de KNRM zijn in 2007 meer dan ooit in touw geweest om mensen in nood op het water bij te staan.

Gemiddeld moesten reddingboten 5 keer per dag uitvaren om watersporters, beroepsvarenden en andere watergebruikers bij te staan. In totaal 1795 keer waarbij 3419 mensen werden gered. Soms onder zware weersomstandigheden en helaas niet altijd met een goede afloop.

Het valt op dat vooral zeilers met zeiljachten gered moeten worden, ik tel in 2007 maar liefst 628 reddingsoperaties waar zeiljachten bij betrokken waren. In 2006 waren dat er 586!

Lees de volledige KNRM jaarcijfers 2007 op WaterTrends.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: