Meteo en zeilcafé bij ZSC Broechem

  • Author: Ice
    Date: di, 08/01/2008 - 10:11

Meteo en zeilcafé bij ZSC BroechemVrijdag 11 januari organiseert ZSC Broechem een ideaal avondje om iets op te steken over de wind en wat bij te praten over afgelopen zeilseizoen, komend seizoen en andere zaken.

Het programma ziet er als volgt uit: tussen 20u00 en 21u00 de presentatie 'praktische weerkunde voor de zeiler' (deel 2) door Joep Straus en aansluitend 'zeilcafé' met een hapje en een drankje.

Inhoud van de presentatie: Invloeden van de nabije omgeving op onze wind.

Wat is de invloed van een wolk? En welke wolk dan wel? De zeebries die beinvloed gaat zijn door een gradient wind. Dit uitgelegd met de vier kwadranten theorie. En ook Invloeden van oevers.

Het deel 1 is in het voorbije voorjaar geweest en betrof het zelf kunnen lezen van weerkaarten. Dus hoe stel je zelf de verwachting van de wind op.

Deze avond gaat door in het clubhuis van ZSC Broechem, Oelegemsesteenweg 43b te Broechem.

Geïnteresseerd? Dan zien we je graag op 11 januari aanstaande. Iedereen is van harte welkom, ook niet-leden.

Voor meer informatie kan je contact op nemen via de www.zscbroechem.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: