Meteo en zeilcafé bij ZSC Broechem

  • Author: Ice
    Date: di, 08/01/2008 - 10:11

Meteo en zeilcafé bij ZSC BroechemVrijdag 11 januari organiseert ZSC Broechem een ideaal avondje om iets op te steken over de wind en wat bij te praten over afgelopen zeilseizoen, komend seizoen en andere zaken.

Het programma ziet er als volgt uit: tussen 20u00 en 21u00 de presentatie 'praktische weerkunde voor de zeiler' (deel 2) door Joep Straus en aansluitend 'zeilcafé' met een hapje en een drankje.

Inhoud van de presentatie: Invloeden van de nabije omgeving op onze wind.

Wat is de invloed van een wolk? En welke wolk dan wel? De zeebries die beinvloed gaat zijn door een gradient wind. Dit uitgelegd met de vier kwadranten theorie. En ook Invloeden van oevers.

Het deel 1 is in het voorbije voorjaar geweest en betrof het zelf kunnen lezen van weerkaarten. Dus hoe stel je zelf de verwachting van de wind op.

Deze avond gaat door in het clubhuis van ZSC Broechem, Oelegemsesteenweg 43b te Broechem.

Geïnteresseerd? Dan zien we je graag op 11 januari aanstaande. Iedereen is van harte welkom, ook niet-leden.

Voor meer informatie kan je contact op nemen via de www.zscbroechem.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: