Jeugdig zeilteam Bekkering/Kisters Wereldkampioenen dames in 29er

Wereldkampioenschap 29erNa een slopende laatste dag hebben Annemiek Bekkering (stuurvrouw) en Jeske Kisters (bemanning) het WK 29er (ISAF grade 1 event) in Melbourne afgesloten als beste damesteam. Het is deze jonge zeiltalenten (16 en 14 jaar) gelukt om het hoofd koel te houden.

Tijdens de eerste reeks (op de laatste zeildag) stond er heel weinig wind. Annemiek en Jeske eindigden op de tiende plaats. De start van de volgende reeks werd uitgesteld: wachten op meer wind. En die kwam, met een kracht van zo'n 25 knopen en 180 graden gedraaid.

De senior heren voelden zich hier wel bij, maar voor de meiden was het net even teveel van het goede. Annemiek en Jeske eindigden de laatste twee races op een 20e en 21e plaats. Dit resultaat was voldoende om als beste damesteam te eindigen en op een 6e plaats overall.

Het team wordt gecoacht door Sven Karsenbarg. Sven is één van de 24 ex-topzeilers die in 2005 met succes deelnamen aan de verkorte opleiding tot Zeilwedstrijdtrainer.

De voormalig Optimistenzeilsters Annemiek (16) en Jeske (14) varen sinds 2006 met elkaar in de spectaculaire 29er. Ze werden onder meer al Nederlands kampioen. Afgelopen zomervakantie reisden ze naar Canada om het ISAF WK te varen. Zij stonden een paar dagen aan de top, maar konden dit helaas niet volhouden. Dat de meiden talent hebben, is duidelijk. Het team gaat een succesvolle sportcarrière tegemoet.

De 29er, ontworpen door Julian Bethwaite, is het kleinere zusje van de Olympische 49er. De boot is 4.45m lang en heeft een zeiloppervlak van 27,5 m². Het is een tweemans boot waarvan de bemanning in de trapeze kan staan. Al met al is de 29er een complete boot met alle zeilaspecten. Ook met licht weer kan deze boot goed uit de voeten. Door de lichte romp en het relatief grote zeil heeft de boot een High Performance-status.

www.sailmelbourne.com.au

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: