Zeiljacht van 12'000 Euro via internet verkocht voor ruim … 22 Euro

Sun Way 21Je ziet het tegenwoordig wel meer, te koop aangeboden van ik weet niet wat via het internet. Gemakkelijk, gebruiksvriendelijk, zonder risico’s.

Zo dacht ook deze eigenaar van een Jeanneau Sun Way 21. Hij had zijn jachtje te koop aangeboden voor 12’000 Euro op een Duitse verkoopsite. Alleen had hij vergeten ook een minimumprijs in te geven bij de online verkoop op AllesAuktion.de.

Een rechtbank in Keulen beval de Duitse eigenaar van het 6 meter zeiljachtje de verkoop te laten doorgaan. De eigenaar had nog geprobeerd om het zeiljacht van de verkoopsite weg te halen, maar tevergeefs. Standaard verkoop wetten zijn ook van tel op het net, waardoor de verkoper moet ingaan op het enige bod dat werd gedaan. Achteraf stellen dat hij niet echt wou verkopen aan die prijs had geen waarde in de rechtbank.

Als de verkoper de verkoop alsnog weigert moet hij zelfs 12’000 Euro schadevergoeding betalen aan de potentiële koper. Deze zaak kwam dus uiteindelijk voor de rechtbank, en daar werden de rechten van de koper dus verdedigd. Alweer, want blijkbaar waren er reeds een aantal precedenten. Zo werd er eens een tractor ter waarde van 60’000 Euro verkocht voor 51 Euro. Ook hier had de verkoper vergeten een minimale prijs in te voeren!

Bron: www.sailworld.com

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: