MaxFun 25: 18+ wint Cooling Down, Sixties eindigt eerste in de Jaarranking

SixtiesDe “18+” heeft de Cooling Down Races op de Braassemermeer van afgelopen weekend gewonnen. Ondanks het zeer lichte weer konden de MaxFun 25’s al hun geplande races varen. Daarbij bleven de kersverse Klassekampioenen van de "18+" op hun thuiswater de “Sixties” 1 punt voor. Voor de "Sixties" was hun 2e plaats genoeg om de eerste officiële "Loading Systems MaxFun 25 Jaarranking Trofee op te eisen.

De Jaarranking was dit jaar ongekend spannend. Meest directe concurrent van de Sixties was de MXTC. Zij moesten winnen om nog kans te maken op de titel, maar door twee dnf's in het begin wegens materiaalpech konden zij al direct geen echte bedreiging meer vormen. Een anticlimax voor de MXTC, die nog wel een mooie reeks voeren met o.a. twee paaltjes, maar met maar 1 aftrek eindigden zij op de 5e plek.

Jelle Romeijn, tacticus van de Sixties, was in zijn nopjes met het resultaat:
“Ja, geweldig toch, hier hadden we bij aanvang van dit avontuur zeker voor getekend. Kampioen in je tweede seizoen! De Maas (de Sixties is van de KR&ZV De Maas, red.) en hoofdsponsor KPMG Meijburg hebben dit project echt goed aangepakt en gelukkig konden wij een goed resultaat leveren! En die mooie carbon helmstok (de prijs voor de winnaar v.d. Jaarranking, red.) is ook niet mis..”

Nieuwe toppers

De derde plek op de Braassem was voor de sterk varende Loading Systems, met o.a. gasttacticus Wietze Zetsema (voormalig sparringspartner van Pieter Jan Postma in de Finn) aan boord. Zetsema heeft nu zelf ook een MaxFun 25 aangeschaft, dus de MaxFun 25’s mogen volgend seizoen alweer een nieuw topteam verwelkomen.

Rookie Cup

De Rookie Cup is opgeëist door de mannen van de "Elsa". Zij voeren het meest constant en eindigden van de 5 nieuwe teams dit jaar dus het hoogste in de Jaarranking, op de 12e plaats.

Komend weekend komen er nog MaxFun 25’s in actie in de Maashaven in Rotterdam tijdens het NCK Teamzeilen voor verenigingen (www.worldportsail.nl voor meer info).

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: