Ulepanne wint Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2008

NK Zeilschool 2008Afgelopen weekend is op de Langweerder Wielen gestreden om de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2008. 56 boten van 9 zeilscholen uit heel Nederland streden daar voor de 15e keer om de titel. Na de drie selectiewedstrijden op zaterdag stonden de teams van de Ulepanne met slechts 1 punt verschil op een eerste en tweede plaats. De voorsprong op de nummer drie bedroeg maar liefst 30 punten.

Ondanks de lastige omstandigheden hielden beide teams van de Ulepanne zondag het hoofd koel en wisten ze de voorsprong te behouden. Hierdoor ging, na eerdere overwinningen in 2001, 2005 en 2006, de kampioensbeker voor de vierde keer mee naar Balk. De Ulepanne blijft zo de enige Friese zeilschool die dit kampioenschap ooit heeft gewonnen.

Dit fantastische resultaat is vooral te danken aan de trainingen en zeilwedstrijden om de Berenburg Cup, die instructeurs van de Ulepanne deze winter voor de tiende keer organiseren. Het eerste weekend van de Berenburg Cup vindt plaats van 14 tot 16 november. Meer informatie over dit bijzonder(e) winterse zeilevenement is te vinden op www.berenburgcup.nl.

Het individuele klassement (resultaat over de drie wedstrijden van zaterdag) werd overtuigend gewonnen door Richard Rot van Zeilschool Aquavitesse uit Bruinisse. Hij werd zaterdag met zijn bemanning drie keer eerste. Zeilschool de Vuntus uit Loosdrecht won de Silverfleet.

Bij de kampioenschappen bestaat een team van een zeilschool uit vier boten met in elke boot drie instructeurs. Het kampioenschap werd georganiseerd door Zeilschool ʼt Garijp en de wedstrijdorganisatie was in handen van de Koninklijke Watersportvereniging Lang. Gezeild werd in identieke valkjes van Ottenhome Heeg.

Einduitslag Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2008:
1. De Ulepanne A, Balk (125 punten)
2. De Ulepanne B, Balk (146 punten)
3. Zeilschool ʼt Garijp, Goingarijp (172 punten)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: