Volvo Ocean Race: Man minder tot Cape Town voor Ericsson 4

Vrijdagavond is Tony Mutter van de Ericsson 4 van boord gehaald. Ter hoogte van de Kaapverdische eilanden is besloten de trimmer/stuurman over te zetten op een nabijgelegen visserschip. Een geïnfecteerde knie waarvan de situatie aanzienlijk verslechterde is hiervan de oorzaak. De keuze sluit aan op het advies van het medisch team van de organisatie. De Ericsson 4 is inmiddels onderweg naar Fernando de Noronha.

Donderdag werd een beroep gedaan op de medische kennis van Phil Jameson en Stu Bannatyne aan boord van de Ericsson 4. Met behulp van een drain werd getracht vocht uit de steeds dikker wordende knie te verwijderen. Helaas reageerde zijn knie hier niet goed op en werd alsmaar dikker. Het besluit om Mutter nu van boord te laten halen is een logische keuze. Na de Kaapverdische eilanden zou de eerstvolgende mogelijkheid zich een dag of vier later pas aandoen bij Fernando de Noronha.

Team Ericsson 4 nu met man minderTeam Ericsson 4 nu met man minder"De race dokter wist ons te melden dat Tony moesten worden geëvacueerd. Zijn knie was gedurende de nacht aanzienlijk meer gezwollen. Zekerheid over enige verbetering of herstel was niet te geven", vertelt schipper Torben Grael. "We weten beiden dat dit de meest verstandige keuze is, hij moet de juiste behandeling krijgen. Daarnaast is de reis na de Kaapverdische eilanden lang, het is al gauw zo'n 1300 zeemijl open oceaan voordat we weer land in de buurt hebben.

Tony Mutter is vanzelfsprekend zeer teleurgesteld. "Het was een moeilijk besluit, maar gezien de ernst van de infectie ook weer eenvoudig. De omstandgheden aan boord, de hoge luchtvochtigheid en het warme weer zijn niet de meest ideale omstandigheden om een infectieziekte behandelen. Prioriteit is nu genezen, weer 150% fit worden en in Cape Town weer aan boord van de Ericsson 4 te stappen", aldus Mutter.

Alle video's zijn te bekijken op de Volvo Ocean Race video player .

www.volvooceanrace.org
Foto’s: Hans Berggren/Volvo Ocean Race en Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: