De 37e IJspegel Trophy 2008-2009 gaat op 12 oktober van start

IJspegel TrophyVoor de 37e keer worden wedstrijden om de IJspegel Trophy voor de kust van het Nederlandse Scheveningen georganiseerd. Veel Nederlandse topzeilers hebben hier hun eerste grote wedstrijdervaringen opgedaan. Vanaf half oktober tot begin april worden, om de twee weken op zondag, twee korte baan wedstrijden gevaren. De eerste start is om 11.00 uur. Er is een winterstop van half december tot eind januari.

ORC Club en IRC

De IJspegels staan open voor ORC Club en IRC gemeten boten. Van toepassing zijn de Bijzondere Bepalingen van het ORC, categorie 3. Bij voldoende deelname door eenheidsklassen, zoals X-35, wordt er een apart klassement bijgehouden. Voor alle klassen is er een fraaie overall wisselprijs beschikbaar.

Prijzen in nature

Naast de traditionele prijzen zorgen sponsors van de IJspegels voor vele extra prijzen in natura. Murphy & Nye Nederland stelt weer fraaie dag- en overall prijzen beschikbaar. Maar er is meer, zie daarvoor de website. Ook wordt er onder de deelnemers, die 80% van de races zeilen, een spinnaker verloot.

Baggeren

Na 15 jaar wordt de 2e haven van Scheveningen weer uitgebaggerd. Zover nu bekend start men op 15 oktober, eerst in het noordelijk deel van de haven. Wanneer het jachtclub gedeelte aan de beurt is wordt er speciaal voor de IJspegelaars een ca. 200 meter lange stijger aan de NW kant van het Noorder havengedeelte - aan de zijde waar nu de driemast schooner de 'Miverva' ligt - geplaatst. Dus beschut, aan hoger wal, tegen de heersende winden. Tevens zal er water en elektriciteit aanwezig zijn. De gehele operatie, baggeren en terugplaatsen van de steigers van de Jachtclub, duurt vermoedelijk ca. 3 maanden.

Het inschrijfgeld bedraagt € 250 incl. de Lente Team Wedstrijd.

Wedstrijddata:
12 en 26 oktober - 9 en 23 november en 7 december 2008
1 en 15 februari - 15 en 29 maart en 29 maart 2009

www.ijspegel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: