Eerste Goofies race van het nieuwe winter-zeilseizoen start zaterdag 4 oktober

GoofiesVanaf 4 oktober, zaterdag aanstaande, kunnen de wedstrijdzeilers onder ons die niet bang zijn van wat kou zich weer gaan uitleven op de Oosterschelde. En met wedstrijdzeilers bedoelen we zowel de ervaren rotten als de beginnende teams. Dan gaan immers de Goofies weer van start. Een eigenzinnige zeilwedstrijd rond de boeien ten westen van de imposante Zeelandbrug. Met een vaste startlijn voor de haveningang van Colijnsplaat en een start auto in plaats van een startschip. En dan zijn er nog de 10 geboden van de Goofen…

Inschrijving

Inschrijven, gratis, begint om 10 uur in het matrozenhok van de Watersportvereniging Noord-Beveland, aan de trap naar het kantoor van de havenmeester. Je ontvangt er een wedstrijdverklaring en tot daar verloopt alles zowat zoals bij iedere zeilwedstrijd. Maar dan …

Briefing

De briefing. Die start om 11 uur in de Yachtclub van Colijnsplaat, maar wees op tijd, want om het palaver te aanhoren zit het bij Kees en Jacqueline altijd nokvol. Na het verplichte ‘Halloooo’, de meteo, een korte uitleg over ‘het mes komt niet op tafel’ worden de banen per klasse uit de doeken gedaan. Er wordt gevaren in ORC-Club en in een Ongemeten klasse.

Start en wedstrijd

Om 12 uur start dan de eerste klasse, ORC1. Op de wal was dan 10 minuten eerder de claxon van een auto te horen en begon er een flikkerlamp te branden op diezelfde auto. Na 5 minuten nog een claxon en een tweede lamp die begint te flikkeren. De startlijn mag je pas overvaren als beide flikkerlampen uitdoven en er een derde claxon toon te horen is. Van dan af vaar je als een echte Goof, om te winnen maar de sportiviteit staat altijd voorop. Finishen doe je aan dezelfde lijn als bij de start.

Succes, maar boven alles, veel zeilplezier.

De 10 geboden van de Goofies vind je hier .

Om in te schrijven is er volgend formulier .

www.wsvnb.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: