Volvo Ocean Race: Tussenstand volledig ondersteboven gegooid

Ging Team PUMA nog goedgezind het weekend in met een riante eerste positie. Nu kijken ze tegen een aanzienlijke achterstand aan vanaf een zesde plaats. De doldrums wisten ook de opmars van team DELTA LLOYD te stoppen, momenteel zijn ze hekkensluiter. Team GREEN DRAGON heeft gegokt en gewonnen. Zij ligt inmiddels op de eerste plaats. De Volvo Ocean race is volop in beweging!

De keuze van navigator Ian Moore (team GREEN DRAGON) betaalt zich uit. Sinds vanmorgen 04:00 staat zijn team bovenaan de ranglijst. De inmiddels 39 mijl voorsprong bouwt zich steeds verder uit ten opzichte van ERICSSON 3. Het verschil in hoeveelheid wind is aanzienlijk, Walker’s mannen zeilen meer dan twee keer zo snel met negen knopen. Of alle tactische keuzes uiteindelijk hun vruchten afwerpen is nog onduidelijk. Het is nog zo’n 600 mijl richting de gate bij Fernando de Noronha. De weerkaarten laten zien dat op de kortste route daarheen een breed gebied is met zeer weinig wind.

Team RUSSIA en TELEFONICA BLUE zijn de andere teams die zijn gestegen. Vooral het team van Bouwe Bekking’s heeft een hoop goed gemaakt. Zijn team heeft bij Gibraltar twaalf uur stil gelegen om reparaties uit te voeren en hervatte de race met een 200 mijl achterstand. Hoe het lichtweer systeem zich zal gaan ontvouwen zal vandaag waarschijnlijk bekend worden.

Alle video's zijn te bekijken op de Volvo Ocean Race video player.

www.volvooceanrace.org
Foto’s: Dave Kneale / Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: