Pieter Jan Postma winnaar van de Boerenkool Cup 2008

Afgelopen weekend was de totale nationale Finntop aanwezig op Loosdrecht voor de Boerenkool Cup 2008, georganiseerd door de Finnclub Holland en Het Witte Huis. Er hadden zich 55 deelnemers gemeld, waaronder de jongste generatie finnzeilers die het opnam tegen de vorige generatie Finntoppers als Martijn van Muyden, Wiebe Schippers en Mark Neeleman.
Een stevige bries zorgde voor mooie zeilcondities.

De vijf wedstrijden werden gezeild met drie tot vier Beaufort, dus de zeilers moesten flink in de beugels. De grootste favoriet was Pieter Jan Postma, die na de eerste wedstrijd de serie op zijn sloffen leek te gaan winnen. Maar ook Pieter Jan werd het niet gemakkelijk gemaakt. Hij slaagde er vaak pas vlak voor de finish in de wedstrijd naar zich toe te trekken. P.J. werd uiteindelijk vier maal eerste en eenmaal tweede.

Duidelijk was dat de jongste generatie Finnzeilers met verve de vorige generatie versloeg. Hetzelfde gold ook voor de Finnmasters waar zich dit jaar een aantal net 40-jarigen heeft gemeld. Ook hier is het klassement direct overgenomen.

De wedstrijden liepen perfect, al klaagden veel zeilers na afloop dat er zo vreselijk hard gezeild werd en dat het niveau ongewoon hoog lag. Dat werd benadrukt in het laatste voordewindse rak van de laatste wedstrijd, waarbij er zes boten vooraan boord aan boord lagen. Ondanks grote tegenstand van Karel van Hellemond, Dennis de Ruyter en Wietse Zetsema wist Pieter Jan zijn Finnneus weer als eerste om de onderton te krijgen en in het laatste kruisrak ook deze wedstrijd te winnen.

Uitslagen:
1 Pieter Jan Postma - 4pnt
2 Dennis de Ruyter - 17pnt
3 Karel van Hellemond - 21 pnt

Masters:
1 Jan Willem Kok - 32 pnt
2 Mark Neeleman - 33 pnt
3 Han Bergsma - 41 pnt

Meer informatie: www.finn-sailing.nl
De complete uitslag is hier te vinden.

Bron: www.watersportverbond.nl

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: