Volvo Ocean Race: Team Delta Lloyd weer on the move!

Het is hem gelukt! Wonder boven wonder, Martin 'Kusty-Jimbo-en nu ook-MacGyver en Tim de Toolman' Watts heeft het onmogelijke voor elkaar gebokst. Hij heeft het voor elkaar gekregen om uit een stuk deksel (van carbon) een voet te fabriceren waarin de zaling past en waarmee 'het ding' tegen de mast te monteren is. Een waanzinnig creatief kunstwerkje met maar een beperkte hoeveelheid spullen, op open zee, en het werkt!

Zo'n 5 uur nadat 'het ding' met donderend geweld naar beneden kwam, zit ie alweer op zijn plek. De rest van de middag hebben we gewacht tot de epoxyhars waarmee de creatie aan de voet en aan de mast is gelijmd, was uitgehard.

Tot dan toe moesten we het, om het tuig te ontlasten, rustig aan doen met zeilen. Nou was dat ook niet zo heel erg moeilijk vandaag, want we zijn nu toch echt aangekomen in de roemruchte Doldrums, het windstilte gebied rond de evenaar. Met een dikke 2(!) knopen op de klok kropen we vanmiddag in de verzengende hitte door het badwaterwarme water. Geen zuchtje wind, 35 graden en 11 kerels die geen kant op kunnen. Alle ingrediënten voor een vreselijk melige middag. Iedereen werd er letterlijk flauw van. Vreselijk gelachen, maar ook blij dat nu de avond valt, de lijm gehard is, de verstaging allemaal is getest en veilig bevonden, en we eindelijk weer opgang zijn.

We zijn inmiddels onze goede klassering wel kwijt en liggen laatste. Maar met 10 knoopjes op de klok en een geslaagde reparatie achter de rug is de VolvoOceanRace-vloot nog zeker niet van ons af! Isla Fernando, here we come.

Bekijk alle video's op de Volvo Ocean Race video player.

Bron: Blog Sander Pluijm, mediaman Team Delta Lloyd
Teamwebsite: www.teamdeltalloyd.com

Foto: © Volvo Ocean Race 2008

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: