Volvo Ocean Race: Green Dragon scoort als eerste punten aan de gate

Green Dragon aan gateHet heeft hen wel wat extra overstag manoeuvres gekost, maar uiteindelijk was het toch Green Dragon die de Volvo Ocean Race door de ‘punten-poort’ van leg 1 leidde. Om 12 uur 24 GMT om precies te zijn vaarde de groene draak door de poort ter hoogte van Fernando de Noronha, Brazilië, en verdiende daarmee 4 extra punten, wat hun totaal nu op 6 punten brengt en hen meteen aan de leiding zet in het tussenklassement. Een weliswaar gedeelde leiding…

Green Dragon had de leiding genomen van de Volvo Ocean Race bij het binnenvaren van de Doldrums door voor een extreem westelijke koers te kiezen. Zo westelijk dat ze zelfs genoodzaakt waren om een paar extra slagen naar het oosten te maken om de poort te kunnen bereiken. Ericsson 4 en Puma zijn ondertussen de kloof beetje bij beetje aan het dichten op de leider, maar aan de poort kwamen ze toch te laat.

Ericsson4 als 2e, met Puma op achtergrondEricsson4 als 2e, met Puma op achtergrondAls tweede boot kwam Ericsson 4 door de poort, wat hen nog 3,5 punten opleverde. Vervolgens was het de beurt aan Puma, daarmee 3 punten scorende en de volgende 2,5 punten te verdienen punt aan de poort waren voor Telefonica Black. Op het laatste positierapport telt Green Dragon nu nog slechts 5 Nm voorsprong op Ericsson en 6 op Puma. Met nog 3’343 Nm te gaan tot Kaapstad waarbij het hoog van Helene nog moet worden omzeild is uiteraard nog niets beslist.

Het voorlopige leidersbord ziet er na de eerste puntenpoort als volgt uit:
1. Telefonica Black – 6 ptn
2. Puma – 6 ptn
3. Ericsson 4 – 6 ptn
4. Green Dragon – 6 ptn

Bekijk alle videomateriaal op de Volvo Ocean Race video player .

www.volvooceanrace.org
Foto’s: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: