De 31.7 klasse in Nederland stelt de Demag jaarprijs 2008-2009 voor

First 31.7De immens populaire Bénéteau First 31.7 eenheidsklasse bewijst nog maar eens dat ze ‘alive and kicking’ is in de lage landen. Deze keer stelt ze de ‘Demag jaarprijs First 31.7 2008-2009' voor. Het doel van het instellen van deze prijs is het vergroten van de deelname aan wedstrijden en het verlevendigen van de competitie. Demag 31.7 jaarprijs wordt uitgereikt aan de boot die gedurende een seizoen de meeste wedstrijdpunten heeft verzameld. Het competitiejaar loopt van de maand 1 oktober 2008 tot 30 september 2009.

Eigen formule

Er zijn wedstrijdpunten te verdienen bij elk evenement in België en Nederland waar de 31.7’s een eigen uitslag hebben. Het aantal per evenement te verdienen punten is afhankelijk van het aantal deelnemende boten en het aantal starts van het evenement. Hierbij heeft men volgende formule bedacht: n = klassering x aantal starts. Met klassering bedoelt men het aantal deelnemende boten vermindert met het resultaat en met het aantal deelnemende boten het aantal boten dat minimaal 80% van de starts van dit evenement heeft meegemaakt.

De prijzen

De Demag 31.7 jaarprijs is een eigen initiatief van de klassenvereniging en de Demag importeur, van den Berg Transporttechniek. Eventuele regels die officiële instanties m.b.t. tot soortgelijke competities hanteren zijn niet van toepassing. Demag stelt als hoofdprijs een hagelnieuwe UK Halsey Matrix Runner 0.7 Oz spinaker ter beschikking. Compleet met zeilzak en prachtige sponsor-opdruk. Er wordt nog met co-sponsoren gesproken zodat er binnenkort nog meer prijzen bekend kunnen worden gemaakt.

Grevelingen Wintercup 2008/2009

Een eerste belangrijke ontmoeting voor de 31.7’s is de Grevelingen Wintercup. Net als vorig jaar worden er weer een stuk of vijftien 31.7’s in Port Zélande verwacht. De organisatie is van plan om de klasse 3 starts per wedstrijddag te geven, waaronder een upwind/downwind wedstrijd. Er zijn dus zeer veel punten voor de Demag Jaarprijs te verdienen! En voor het liggeld hoeft u het niet te laten; voor € 125 ligt de boot de hele winter in een eerste klas box met walstroom.

Aan een gebrek aan bemanning kan het ook niet liggen; op de bemanningspool van de 31.7 site bieden zich al meerdere ervaren wedstrijdzeilers en zelfs een compleet team aan ! Indien u mee wil doen maar een gebrek aan mensen heeft, kunt u dit op de site melden zodat de bestuurleden hun netwerken zullen aanspreken om uw boot bemand te krijgen.

ONK 2009

Het ONK 31.7 wordt in 2009 op 19, 20 en 21 juni op de Oosterschelde gevaren. Wemeldinge dient als uitvalsbasis. Het wordt net als het succesvolle ONK 2007 weer een eigen evenement. Er is ook een aparte toerklasse voorzien voor de 31.7’s die de eerste schreden op het wedstrijdijs zetten of voor wie het allemaal niet zo fanatiek hoeft.

Jan Sanders
Meer info en foto: www.first317.nl

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: