Noodlot voor Team Roos tijdens de Nations Cup Qualifier

Team RoosTeam Roos heeft helaas geen klinkende resultaten kunnen neerzetten tijdens de Nations Cup Qualifier in Kinsale Ierland afgelopen week. Het vernieuwde team, bestaande uit Chiel de Leeuw, Floortje Hendriksen, Wouter Samama en Jelle Roos, begon goed met een aantal klinkende overwinningen. Het veld, bestaande uit de top van het internationale wedstrijden, zeilde in J80’s in de schitterende baai van Kinsale. Er waren twee volledige round robins gepland. Dat wil zeggen dat iedereen twee keer tegen elkaar zeilt.

Helaas sloeg het noodlot voor team Roos toe, tijdens de eerste race van de tweede round Robin. Tijdens de pre-start fase (de fase waarin de deelnemers proberen een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de start in te nemen), werd team Roos door het Sloveense Team van Jure Orel (18e op de wereldrankinglist) boven het startschip gedrukt.

De gewonde Jelle RoosDe gewonde Jelle RoosIn een poging om uit deze val te komen, geep team Roos weg.
Helaas wist stuurman Jelle Roos de giek niet te ontwijken en werd hij vol op zijn hoofd door de overkomende giek geraakt.

In allerijl is Jelle Roos vervolgens naar het ziekenhuis in Kinsale gebracht, waar het gat werd gehecht en een hersenschudding werd geconstateerd.

Team strandt op 7e plek

Helaas kon het team de wedstrijdserie niet vervolgen, waardoor het niet verder kwam dan een teleurstellende 7e plek. Het Deense team van Mads Ebler wist knap beslag te leggen op de eerste plek en verdiende hiermee een uitnodiging voor de Grand Final van de Nations Cup in 2009 in Brazilie.

Resultaten:

Mads EBLER (DEN)
Jon ERIKSSON (FIN)
Jure OREL (SLO)
John SHEEHY (IRL)
Marek STANCZYK (POL)
Mati SEPP (EST)
Jelle ROOS (NED)
Max GURGEL (GER)
Guy STEPHENS (GBR)

Info en foto's: Team Roos

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: