Wedstrijdleiding Antwerp Race 2008 past de IRC klassenverdeling aan

AntwerpraceTwee weken voor de start van dé hoogmis der Belgische zeilwedstrijden heeft de wedstrijdleiding van de Antwerp Race 2008 nog enkele opmerkelijke mededelingen.
Er is omwille van een aanpassing in de IRC klassenverdeling een nieuwe Notices Of Race bekend gemaakt. Ook de voorlopige wedstrijdbepalingen staan nu online op de site. Al zal men voor de definitieve versie moeten wachten tot op de skippersnight op 15 oktober.

De nieuwe Notices Of Race maakt dus melding van een nieuwe klassenverdeling voor de IRC vloot. Een kort overzicht:
- IRC1 heeft een TCC >= 1.060 en vertrekt vanuit Breskens
- IRC2 heeft een TCC <1.0160 en >= 0.975 en vertrekt vanuit Terneuzen
- IRC3 heeft een TCC <0.975 en vertrekt eveneens vanuit Terneuzen
De voorlopige wedstrijdbepalingen vind je hier .

Nog een belangrijk verschil met vroegere edities is dat nu om organisatorische redenen ALLE deelnemende jachten verplicht in het Willemdok moeten aanmeren. Alleen de vaste ligplaatshouders zullen worden toegelaten in de jachthaven Linkeroever. Bij niet naleving van deze maatregel zal men volgend jaar uitgesloten worden van deelname.

En tenslotte is er een actie in de krant ‘De Antwerpenaar’ uitgeschreven. Hierdoor mogen 10 gelukkigen meevaren op verschillende jachten. Wie nog een plaatsje vrij heeft voor 1 persoon wordt verzocht om zo snel mogelijk een seintje naar adc@sailing.be te sturen. Ondermeer op deze manier probeert de organisatie de kaaien in Antwerpen vol toeschouwers te hebben om de jachten te zien finishen.

Meer info en foto: www.antwerprace.be

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: