Eerste Portimao Global Ocean Race: nog maar een week tot de start

Marina de PortimaoTerwijl bij ons de zeilers hun kraag een beetje hoger dicht trekken genieten ze in de Marina de Portimao in het zuidelijke Portugal van prachtig weer. Ideaal om de laatste voorbereidingen te treffen aan hun zeiljachten, een week voor het grote avontuur van start gaat. En al zijn het geen Volvo 70’s, al die racemachines netjes naast elkaar blijft toch een indrukwekkend beeld. En ook ‘onzen’ Michel Kleinjans kreeg bijzondere aandacht van de media.

Het was een drukke bedoening afgelopen week in Portimao, met alle deelnemers die arriveerden. Aan boord van het Britse zeiljacht ‘Mowgli’ was er nog een co-schipper wissel te melden. Victoria Sanders-Perrin keerde terug naar Engeland en werd vervangen door de ervaren David Thomson. Hierdoor behoort Team Mowgli tot de sterkere deelnemers en is zeker een kandidaat voor de top.

Ook de ‘Roaring Forty’ was vorige week nog midden de oceaan en onderweg naar het Portugese Algarve. Voor de kust van Spanje kreeg Kleinjans met aan boord cameraman Clive Lonsdale gezelschap van een andere deelnemer aan de race. De Duitse ‘Beluga Racer’ van Boris Herrman en Felix Oehme was vertrokken vanuit Cherbourg en ontmoette toevallig onze landgenoot.

Roaring Forty met dolfijn op bezoekRoaring Forty met dolfijn op bezoekGeleidelijk zakte de zon naar de westelijke horizon en er werden mooie foto’s genomen. Het verrassingsmoment werd nog vergroot toen er plots dolfijnen opdoken en begonnen te spelen rond de twee boten. Vaak zijn het kleine momenten die het leven aangenaam maken, en ik vermoed zo ook voor deze stoere zeebonken. Het is in elk geval een beeld dat de wereld rondgaat.

De allereerste Portimao Global Race start zondag 12 oktober met als eerste traject Portimao – Kaapstad. Michel Kleinjans neemt solo deel aan deze race in de Open 40 klasse. Het is wel geen Volvo Ocean Race, maar ook deze zeilwedstrijd zal goed te volgen zijn vanaf hun gloednieuwe website. En uiteraard volgt ook ClubRacer de prestaties van Kleinjans op de voet.

www.portimaorace.com en www.michelkleinjans.be
Foto’s: Portimao Global Ocean Race

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: