Lenco pakt ORC2 Clubkampioenschappen 2008

Afgelopen weekend was de afsluiting van een succesvol seizoen voor de bemanning van de LENCO. De bekende wit-oranje-paarse Salona 37 wist tijdens de oktoberraces in Hindeloopen de Nederlandse ORC2 Clubkampioenschappen te verzilveren. Daarnaast mochten ze ook de IJsselmeercup, die dit jaar nieuw is, bijschrijven. Een mooie bekroning na een jaar hard werken voor 'de professionals'.

Heel Nederland was in de ban van het onstuimige weer, maar er moest nog wel even een aantal wedstrijd gevaren worden. Ook dit jaar zijn de wedstrijden op zondag, net als in 2007, afgeblazen met als verschil dat er dit jaar teveel wind stond. Terecht besloot de wedstrijdleiding, met windkracht7/8 en zware regenval, de wedstrijden na twee uur uitstel uiteindelijk af te blazen.

Lenco legde de basis tijdens de NSRLenco legde de basis tijdens de NSRDe zaterdag was het op het randje: windkracht 6 met regen en hagel, maar toch werd er gestart. De eerste race is gestart maar wordt er al snel uitgeknald. “Mazzel voor ons na een slechte start, maar er waren boten die na een flinke windshift in een rechte lijn naar de bovenboei konden varen”, stelt schipper Nico Brabers. Bij de tweede race gaat de LENCO goed van start en rondt als eerste de bovenwindse boei. Een paar stuurfoutjes werden direct afgestraft. Toch pakte de LENCO op handicap alsnog de 3e plaats. De laatste race is vergelijkbaar met hun hele seizoen en hier loopt alles vanzelf, een mooie 2e plaats wordt genoteerd.

Nieuwe boot

Voor volgend jaar ligt de lat hoger. Minimaal de titel prolongeren maar ook een paar prestigieuze wedstrijden winnen. De North Sea Regatta staat hoog op de verlanglijst, dit jaar werd de LENCO daar overall tweede. Met een nieuwe Salona 37, die 600 kilo lichter is, wordt een nieuwe basis gelegd. ”Met het team zit alles goed. Ze zijn inmiddels al zo’n drie jaar op elkaar ingespeeld en kunnen meerdere plaatsen aan boord bemannen”, meldt Brabers.

Resultaten

- North Sea regatta 2e plaats
- Alliance race 1e plaats
- Delta week 1e plaats
- Flevo race 1e plaats
- Zuiderzeeweek 4e plaats
- ONK Zeezeilen 3e plaats
- October races 2e plaats

- Winnaar ORC 2 Clubkampioenschappen
- Winnaar IJsselmeercup

Meer informatie op de teamwebsite van de LENCO

Foto’s: Sailshoot.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: