Coldhanded Cup van start eind oktober

Roaring Forty in 1000 mijlsDe komende maanden zullen voor shorthanded.nl in het teken staan van de Coldhanded Cup, de Tips'n trics van Tanguy en de Solo Challenge Award. Bijzonder is de samenwerking met de WV Lelystad waardoor veel activiteiten van shorthanded.nl in de Houtribhaven in Lelystad plaats zullen vinden. Tussendoor vond ook nog de prijsuitreiking plaats van de Lombardini 1000 Mijl op het hoofdkantoor van de sponsor Kemper en van Twist.

Coldhanded Cup van start

Vanaf oktober worden er weer 6 wedstrijden om de Coldhanded Cup gezeild. Elke maand 1 wedstrijd(zater)dag (25 oktober - 29 november - 27 december - 31 januari 28 - februari - 28 maart).
De wedstrijden worden gehouden vanuit de Houtribhaven in Leystad. De watersportvereniging zal de wedstrijden ondersteunen en starten. De kosten voor de bedragen weer 75 euro voor alle wedstrijden en anders 20 euro per wedstrijd. Voor de liggelden check de website.

Lombardini Marine 1000 Mijl prijsuitreiking

Tijdens de open dag bij Kemper en Van Twist in Dordrecht is de IRC cup van de Lombardini Marine 1000-mile Doublehanded Race uitgereikt. Trotse winnaar is schipper Kees de Walle van Fandango. Hij kreeg de prijs uit handen van gastheer Rob de Wijs. Speciaal voor deze gebeurtenis waren diverse deelnemers van de race afgereisd naar Dordrecht. Initiator Jules Bänffer interviewde de zeilers om het aanwezige publiek een beeld te geven van de race.

Winnaar De Walle van FandangoWinnaar De Walle van FandangoIn juni werden de vijf etappes tussen Scheveningen, Newcastle, Bergen en Lerwick gevaren. De line honours gingen naar diverse deelnemers, maar de IRC overwinningen waren alleen weggelegd voor de snelle Fandango. Aan boord werd fanatiek gezeild en zat de bemanning er af te toe flink doorheen: “Omdat het een wedstrijd is wil ik alles uit mijn schip en de bemanning halen. Na een paar dagen op zee zit je aardig aan je limiet en moet je weer ergens energie vandaan toveren om er toch maar weer die zeilwissel te doen. Ik heb mezelf en mijn bemanning af en toe flink moeten pushen en met succes. Ik ben trots op deze prijs!”, aldus De Walle.

De 1000 mile Doublehanded Race wordt ook in 2009 gevaren. De winnende Fandango staat inmiddels op de startlijst. Ook de co-schipper van Greyhound gaf aan weer graag mee te willen doen aan de unieke race: “Waar bij vol bemande wedstrijden ook aan wal concurrentie blijft bestaan zie je in het doublehanded veld dat iedereen elkaar opzoekt en serieus in elkaar geïnteresseerd is”.

Het is één van de doelstellingen van de race organisatie om juist na de zware etappes een sociaal programma te bieden. In 2009 wordt de 1000 mile Doublehanded Race gevaren over drie etappes. Op zondag 14 juni 2009 gaat etappe 1 van start vanuit Scheveningen naar Bergen, Noorwegen. Vanuit Bergen wordt ingehaakt op de Bergen – Shetland races en breidt het wedstrijdveld zich uit met zo’n zestig fanatieke Noorse en Engelse deelnemers. Etappe 2 en 3 zijn dan ook van Bergen naar Lerwick en terug.

Zeilers die geïnteresseerd zijn in een van de meest uitdagende races op de Noordelijke Noordzee kunnen zich aanmelden op www.1000mile.org .

Tips'n trics voor Mini’s

De Franse trainer Tanguy leglatin zal ism Lucas Schröder zaterdag 13 december in Lelystad een Mini-Speed-Workshop geven voor zeilers in de Mini Transat klasse. Tanguy heeft oa Koen van Esch en Lucas Schröder getrained in hun voorbereiding op de Transat 650; de zwaarste race voor de kleinste bootjes. De workshop wordt georganiseerd door shorthanded.nl en is uitdrukkelijk bedoeld voor Classe Mini zeilers. Meer info vind je hier.

Oproep Solo Challenge Award

Vorig jaar dachten sommigen nog dat er niet genoeg solo-zeilers en solo-zeil-evenementen zouden zijn om een jaarlijkse prijs te rechtvaardigen. De werkelijkheid is anders. 2008 is het jaar van de BlueQube 1000 Mile Solo, de Portimao Global Ocean Race en vele wedstrijden in het Classe Mini circuit. Wie nog namen weet van solo-zeilers die voor de Solo Challenge Award in aanmerking komen, laat horen!
(suggesties naar info

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: