Alinghi dominant eindwinnaar van de Desafio Trophy in Valencia

AlinghiTeam Alinghi heeft getoond waarom zij de Defender van de America’s Cup zijn. De SUI-100 won in stijl zowel zaterdag als zondag beide races van de Desafio Trophy en werd op die manier dominant eindwinnaar. Er was veel media belangstelling in Valencia voor de tweede Trofeo Desafio Espanol. Ruim 80 journalisten uit 7 verschillende landen waren getuige van de suprematie van de Zwitsers. Uiteindelijk was het jammer dat er slechts 4 America’s Cuppers voor deze trofee streden.

Alle races werden in zeer licht weer gezeild. In zowat 8 knopen wind zette de Zwitserse boot een excellente prestatie neer. Zonder de gescheurde spinnakers in de eerste race had Alinghi gewoon een perfecte score laten noteren. Nu, 5 paaltjes en één 3e stek zijn ook lang niet slecht. Aan het eind van de laatste 5 races hadden ze telkens een comfortabele voorsprong op de 3 andere boten, waar de automatismen nog ver te zoeken waren. Volgende afspraak is in Auckland voor de Louis Vuitton Pacific Series, waar de tegenstand voor Alinghi ongetwijfeld wat zwaarder zal gaan worden.

Eindklassement na 6 races:
1. Alinghi (3-1-1-1-1-1), 8 ptn
2. Luna Rossa (2-4-2-2-2-2), 14 ptn
3. Team Origin (1-3-4-3-3-4), 18 ptn
4. Desafío Español (4-2-3-4-4-3), 20 ptn

www.valenciasailing.blogspot.com
Foto: Pierre Orphanidis

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: