29erXX verkozen boven de 470 op ISAF

29erXXMet het kleinst mogelijk verschil is de 29erXX door het Women’s Committee op de ISAF boven de 470 verkozen als de dubbelhanded vrouwenboot op de Spelen van 2012. Het ISAF Equipment Committee verkoos de 29erXX voor het dubbelhanded vrouwen evenement zelfs met 11 stemmen tegen 2. Deze stemmingsresultaten zijn natuurlijk maar aanbevelingen en moeten nog worden besproken en aanvaard door de ISAF raad tijdens een vergadering eind deze week. Mocht de raad deze aanbevelingen echter volgen, dan betekent dit het verdwijnen van de 470 op de Olympische scène.

De XX versie van de populaire 29er heeft een groter tuig en nam deel aan de trials in 2007. Tijdens deze trials werd een nieuwe boot gezocht voor de Olympische zeildisciplines voor vrouwen. Vrouwelijke schippers namen al deel op het hoogste niveau in de 29er klasse en hebben reeds 2 wereldtitels behaald. Geen slecht argument pro 29erXX als Olympische dubbel handed vrouwenboot.

Eerder heeft het Committee ook al de Elliot 6m aanbevolen voor het vrouwen match racen evenement. Deze Elliot 6m wordt reeds verkozen voor veel match racing evenementen in Oceanië. Zo ook tijdens de 2008 ISAF Women’s Match Racing World Championship in Auckland.

Afwachten of er beweging te krijgen is in de Olympische zeilwereld.

www.sailworld.com
Foto: www.29erxx.org

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: