Zwaarweer specialisten domineren eerste weekend Berenburg Cup

Berenburg CupAfgelopen weekend hebben bijna 60 instructeurs van zeilschool de Ulepanne op het Slotermeer gestreden om de Berenburg Cup.
Met veel wind is fanatiek gestreden om de punten en natuurlijk om de eer! De instructeurs hebben afgelopen seizoen volgens Joukje Jurjens uit Zwolle goede reclame gemaakt bij de mede-instructeurs, zodat de opkomst dit weekend geweldig groot was.

Zaterdagochtend is de eerste wedstrijd gevaren, die verrassend werd gewonnen door het nieuwe team van Walter Melle van der Vegt uit Bergum. ’s Middags hebben de deelnemende teams fanatiek getraind en ‘s avonds heeft Jacco Koops (coach van Marcelien de Koning en Lobke Berkhout die bij de Spelen in China zilver wonnen in de 470 klasse) een leerzame en interessante lezing houden.

Zondag zeilden de 19 teams drie wedstrijden met gemiddeld windkracht vijf. Het leidende team van Walter zeilde erg constant en staat in de tussenstand knap op de eerste plaats. Tweede staat het team van Roderik Vromans uit Lemmer en derde het team van Nik Petersen uit Sneek. “De overige weekenden lijken ongekend spannend te worden want de top is breed en de onderlinge verschillen zijn klein”, aldus wedstrijdcomitélid Andries Timmer uit Zoetermeer.

Het tweede weekend van de Berenburg Cup vindt plaats van 12 tot en met 14 december. Meer informatie over het evenement is hier te vinden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: