Volvo Ocean Race: opnieuw ernstige schade voor Puma

aan boord PumaVoor de tweede maal in amper 24 uren heeft PUMA ernstige structurele schade opgelopen. Aan boord is men aan het overwegen om weg te draaien van de vloot en een andere route te kiezen richting Cochin. Vorige nacht crashten ze van een hoge golf en beschadigden ze het longitudinale frame in de boegsectie. De boegspriet werd daarbij verbogen en de asymetrische spinaker vloog in stukken. In 7 uren tijd werd alles hersteld. Deze morgen was het de middensectie net achter de kiel die kraakte.

Deze morgen in een 25 knopen sterke wind in de Zuidelijke Oceaan schoten ze opnieuw van een hoge golf af. Maar deze maal landde de boot op haar middensectie en kreeg het deel net achter de kiel de zwaarste klap te verduren. Weerom zijn er barsten opgetreden aan het frame. Deze keer zal de herstelling echter langer in beslag nemen. En daarenboven zit er alweer een nieuwe stormdepressie aan te komen. Vandaar de overweging om de route richting de scoring gate te verlaten en te kiezen voor een meer rechtstreekse route richting Cochin.

Door dit incident ziet PUMA haar snelheid dalen tot 11 knopen en zal ze de leiding moeten afstaan aan naaste achtervolger Ericsson3, die nog steeds 18 tot 22 knopen op de snelheidsmeter afleest. De rest van de vloot kruipt ondertussen steeds dichter bij elkaar door het positie kiezen voor de nakende passage van de scoring gate.

Dag 5 van etappe 2: 1300 GMT Volvo Ocean Race Posities:
1.-PUMA Racing Team USA (Ken Read/USA) DTF 3271
2.-Ericsson 3 SWE (Anders Lewander/SWE) +24
3.-Telefónica Blue ESP (Bouwe Bekking/NED) +25
4.-Ericsson 4 SWE (Torben Grael/BRA) +29
5.-Telefónica Black ESP (Fernando Echávarri/ESP) +34
6.-Delta Lloyd IRL (Roberto Bermudez/ESP) +75
7.-Green Dragon IRL/CHN (Ian Walker/GBR) +95
8.-Team Russia RUS (Andreas Hanakamp/AUT) +103

Bekijk alle video’s op de Volvo Ocean Race video player.

Volg de posities met de racetracker.

www.volvooceanrace.org
Foto: Rick Deppe/Team Puma

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: