Sunnucks/Farren stijgen naar 3e plek op dag 5 in Aruba Heineken Catamaran Regatta

StartlijnOp de vijfde dag van de Aruba Heineken Catamaran Regatta steeg het Britse duo William Sunnucks en Simon Farren naar de derde plaats overall. Uiteindelijk vonden twee van de drie geplande races plaats, aangezien vanochtend tijdens een tropische regenbui het zicht te slecht was. Toen het eenmaal opklaarde, nam ook de wind toe tot 14-18 knopen. De zeilers genoten van de sterkere zeilcondities. Booth en Nieuwenhuis scoorden opnieuw twee paaltjes, waarmee de eindzege niet meer in gevaar komt. Mischa Heemskerk en Eduard Zanen kregen een OCS aan hun trapezebroeken, maar staan nog altijd tweede in het klassement. Nog één race te gaan.

Martinair Race – OCS & tel kwijt

“We winnen wel, maar krijgen het niet cadeau”, aldus Pim Nieuwenhuis nadat hij de zesde zege kon bijschrijven. “We begonnen de tweede wedstrijd heel slecht.” De Olympiërs waren te vroeg en moesten terugkeren. “Er zijn zoveel mogelijkheden op de baan, dat we weer naar voren konden varen. Het is een percentagespel. Je wint als je minder foutjes maakt dan de ander.”

John Casey en Jorden VeenmanJohn Casey en Jorden VeenmanOndanks dat ze de competitie domineren, geniet Nieuwenhuis zeker van de strijd: “Er zijn een paar goede teams hier. Nu zaten John Casey (USA) en Jorden Veenman (NED) erbij.” Casey en Veenman lagen drie rondes op kop en finishten tot slot als derde. Bij terugkomst op het strand bleken ze echter een OCS te hebben. Xander Pols en Frank de Waard (NED) waren de tel kwijt en gingen door voor de zesde ronde, terwijl ze er maar vijf hoefden te doen. Dat kostte hen de derde podiumplaats.

Moeizame starts Heemskerk/Zanen

Eduard Zanen en Mischa Heemskerk begonnen de dag met een OCS en verknalden vervolgens de tweede start. Zanen: “We zaten op de startboei en moesten toen een rondje draaien. Daardoor waren we gedwongen om over stuurboord dwars door het hele veld naar rechts te varen. We kwamen ongeveer als elfde bij de bovenboei. Door veel in drukbanen te gijpen en overstag te gaan, hebben we veel teruggepakt.” De winnaars van vorig jaar gingen uiteindelijk als tweede door de finish. Zanen: “De top is dit keer breder. Er zijn zeker zes boten die vooring meedraaien.”

Bijna 6.000 euro voor Right to Play

“De loterij heeft 1.400 euro opgebracht en de veiling 1.500 euro”, zei Vladimir Voute (NED) vandaag met gepaste trots. Hij en zijn collega Meriam Winterink zetten de hele actie in vier weken op. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen hun prijzen hebben aangeboden. Onze werkgever Atos Origin verdubbelt de opbrengst, dus het eindbedrag komt dan op ongeveer 5.975 euro. Daar zijn we enorm blij mee.” Volgens de initiatiefnemers liep de verkoop van tickets het hardst tijdens happy hour: “Er draaide toen ook een exclusief filmpje van de zilveren medaillewinnares Annemieke Bes, die de zeilers op Aruba uitlegde wat Right to Play doet. Na afloop hadden we nog een videoboodschap van onze CEO Rob Pols.” De actie was gekoppeld aan het fictieve project ‘Passie voor Kassy’. Kassy vertegenwoordigt een jongetje in Soedan, die graag met zijn vriendjes wil spelen en sporten. “Het ingezamelde geld gaat naar zijn dorp.”

Bij de kleine vloot veranderde de top drie eveneens. Manfred Thomasch (AUT) en Amanda Westera (ARU) schoven op naar de tweede plaats, ten koste van de broers Grijpma en stuurman Hankart.

Top vijf <105 vloot (35 deelnemers) na negen races en tweemaal aftrek:
1. NED – Booth/Nieuwenhuis, F18 Hobie Tiger, 8 punten
2. NED – Zanen/Heemskerk, F18 Hobie Tiger, 16 punten
3. GBR – Sunnucks/Farren, F18 Nacra Infusion 23 punten
4. NED – Pols/De Waard, F18 Nacra Infusion, 24 punten
5. GBR – Gummer/Bogaards, F18 Capricorn, 32 punten

Top drie >105 vloot (6 inschrijvingen) na negen races en tweemaal aftrek:
1. ARU – Van der Velden/Van der Velden, Dart 18, 9 punten
2. AUT – Thomasch/Westera, Dart 18, 13 punten
3. ARU – Grijpma/Hankart, Dart 18, 15 punten

De Aruba Catamaran Regatta wordt mogelijk gemaakt door Heineken, Aruba (ATA), Martinair, Hapag Lloyd, Holiday Inn, Setar, AWA, Coca Cola, TNG, Does & Cadushi, Aruba Aloe, Palmtours, Aruba Watersports Center, Atlantis, Pelican Nest, Moomba Beach, Zwitserleven en Alfons de Letter.

www.arubaregatta.com
Foto’s: Clairematches.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: