Volvo Ocean Race: Ericsson 4 als eerste aan de puntenpoort

Ericsson4Ericsson 4 met schipper Torben Grael passeerde donderdagnacht omstreeks 3u45 GMT als eerste aan de puntenpoort van de 2e etappe in de Volvo Ocean Race, tussen Kaapstad en Cochin. Ze verdient hiermee 4 punten, wat haar totaal op 18 brengt. Na de overwinning in de eerste etappe maakt het team haar favorietenrol voorlopig volledig waar. Haar teamgenoot Ericsson 3 volgde 3 uur later als tweede en ruim 5 uur later passeerde Green Dragon; niet slecht met een gebroken giek.

Team Russia nam de 4e plaats voor haar rekening en Bouwe Bekking wist zijn Telefonica Blue nog net voor zijn teamgenoten op Telefonica Black te houden. Puma ziet zichzelf steeds verder wegzakken en passeerde de poort als 7e, slechts 9 minuten na Telefonica Black. Delta Lloyd blijft het zeer voorzichtig doen en sloot een kleine 10 uur na de eerste de poort.

De Open VOR 70’s draaien nu linksom en kunnen stilaan genieten van de heersende passaatwinden, linea directa Cochin.. In de staart van de vloot ‘genieten’ ze nog van een halve wind, 20 knopen sterk. Hierdoor is het voor hen nog steeds full speed reachen en blijven ze nog steeds niet echt droog.

In de kopgroep zijn de condities langzaam aan het verbeteren. De temperatuurmeter klimt en de windsnelheidsmeter daalt gestaag. Ondertussen laat Ken Read, schipper van Puma, weten dat zijn boot niet langer een bouwwerf is en er terug vol tegenaan kan. De vloot verspreid zich na de passage van de puntenpoort weer een beetje meer. Tussen de meest noordwestelijke en de meest zuidoostelijke boot liggen zowat 130 zeemijlen. Afwachten wie de snelste route richting Cochin kan vinden.

De posities 16u15 GMT:
1.- Ericsson 3: DTF 2519 Nm
2.- Ericsson 4: +9 Nm
3.- Telefonica Blue: +37 Nm
4.- Green Dragon: + 37 Nm
5.- Puma: +41 Nm
6.- Team Russia: +69 Nm
7.- Telefonica Black: +73 Nm
8.- Delta Lloyd: +99 Nm

Bekijk alle video’s op de Volvo Ocean Race video player.

Volg de posities met de racetracker.

www.volvooceanrace.org
Foto: Rick Tomlinson

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: