Portimao Global Ocean Race: Nico Budel is gearriveerd in Kaapstad

Hayai finishDe Nederlandse solozeiler Nico Budel is maandag 24 november met zijn Hayai in Kaapstad gearriveerd. Hij is daarmee de 2e, en laatste, solo deelnemer in de eerste etappe van de Portimao Global Ocean Race na onze landgenoot Michel Kleinjans. Budel finishte in zeer licht weer. Hij bereikte Kaapstad toen de zon net aan de oostelijke horizon kwam piepen maar het duurde nog tot even voor de middag vooraleer hij over de finishlijn dobberde.

Nico Budel kijkt terug op 43 dagen ontspannen cruisen, eerder dan hard open oceaanzeilen: “Ik heb enorm van deze race genoten. Het zeilen was fantastisch en boot gaf geen krimp. Er is geen enkel probleem opgetreden aan boord. Buiten wat werk aan de automatische piloot en een paar jobkes voor de zeilmaker is er eigenlijk niets te doen.”

Finish Hayai met de Tafelberg als getuigeFinish Hayai met de Tafelberg als getuigeDe Nederlander zeilde een nagenoeg perfect traject tussen Portimao en Kaapstad. Hij had voornamelijk aan de dualhanded deelnemer Kazimir Partners af en toe een sparring partner. Meestal lag hij echter moederziel alleen en voer hij zijn eigen koers aan zijn eigen tempo. Niets maakte de 69 jarige zeiler zenuwachtig en hij genoot iedere dag van de schoonheid van de open oceaan.

“Het was lang geleden dat ik kon relaxen en genieten van gewoon op zee te zijn en vol bewondering te staan bij de schitterende zonsopgangen en zonsondergangen. Het bootgevoel was gewoon fantastisch. Werkelijk fantastisch.”

Het enige jacht dat nog moet finishen is Kazimir Partners. Lenjohn en Peter Van Der Wel worden morgen, woensdag, in Kaapstad verwacht. Het zal stilaan tijd worden want in hun laatste berichten spreken de heren van rantsoeneringproblemen.

www.portimaorace.com
Foto’s: Brian Hancock

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: