Rolex Sydney Hobart Yacht Race mocht voor haar 64e editite 113 jachten inschrijven

Sydney-Hobart startDe organiserende zeilclub, de Cruising Yacht Club of Australia, heeft vandaag maandag 3 november meegedeeld dat er 113 zeiljachten zijn ingeschreven voor de Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2008. Men kon nog inschrijven tot 17 uur lokale tijd. Weerom gaat een mix van oudere klassieke zeiljachten de strijd aan met de ultra moderne racers van deze tijd. Stipt om 13 uur lokale tijd wordt op 2e Kerstdag, ‘Boxing Day’, het startschot gegeven voor de 64e editie van deze roemrijke zeilwedstrijd.

Zoals altijd kan deze race rekenen op een internationaal gezelschap. Naast inschrijvingen uit 6 staten van Australia, zijn er ook nog deelnemers uit 12 verschillende landen. Daaronder is een sterk Europees deelnemersveld, met ondermeer vertegenwoordigers uit Duitsland, Nederland, Zwitserland, Rusland en Groot-Brittannië. Uiteraard zijn er ook veel inschrijvingen uit Nieuw Zeeland en Amerika, en voor het eerst is er ook een deelnemer uit Nieuw Caledonië. De strijd om de line honours belooft weerom heel fel te gaan worden.

Vaste 'line honours' klantVaste 'line honours' klantVorig jaar verschenen er van de 90 ingeschreven jachten 82 aan de start en van die starters overschreden er na 628 zeemijlen welgeteld 79 de finish. Het was de Wild Oats die voor de 3e opeenvolgende keer als eerste aan de finish te Hobart verscheen. Dit zeilfeest geldt als één van de iconen van de Australische sport en kan alle jaren rekenen op gigantisch veel media aandacht. Ruim 250’000 toeschouwers volgen de start en de finish live van op de wal of in één van de duizenden toeschouwer boten.

En voor de Australische buis zit nog eens een groot veelvoud aan publiek, dat niet alleen naar de start kijkt, maar intens alles wat er in de race gebeurt aandachtig blijft volgen. Dat deze zeilrace bijna ieder jaar garant staat voor drama en spektakel zal hier zeker toe bijdragen. Ook wij van ClubRacer gaan ons best doen om de iets gespierder Kerstrace van ‘down under’ zo goed mogelijk op te volgen. Nog dik 50 keer slapen en ze beginnen er aan.

www.rolexsydneyhobart.com
Foto's: Andrea Francolini / Rolex/Carlo Borlenghi

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: