Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee 2008 zijn bekend

Conny van RietschotenTijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 november aanstaande wordt bekend gemaakt wie in 2008 de winnaar is van de meest prestigieuze zeilprijs van Nederland, de Conny van Rietschoten Trofee. Deze Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.

De Trofee wordt op 20 november voor de 26e maal uitgereikt. Onder de genodigden bevinden zich niet alleen de genomineerden in de verschillende categorieën, maar ook de vroegere winnaars van de Trofee, de media en de mensen die in zeilend Nederland een rol van betekenis vervullen.

In de Sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam maakt de jury op 20 november eerst bekend wie de winnaars zijn in elke categorie. Bij deze winnaars zit de winnaar van de Trofee. De selectie geschiedt als volgt. Zeilers en belangstellenden brengen schriftelijk of per e-mail hun stem uit. Volgens het reglement dient deze vergezeld te gaan van een motivering. Op basis van alle voordrachten bepaalt een onafhankelijke jury de diverse winnaars.

Voor de Trofee zijn de volgende zeilers gekandideerd:

Categorie jeugdzeilen/surfen:
- Steven le Fevre en Steven Krol
- Jeske Kisters en Annemieke Bekkering

Categorie bijzondere verdienste:
- Rob Sepers
- Jacco Koops

Categorie zeezeilen:
- Kees Kaan
- Lucas Schröder

Categorie internationaal en olympisch zeilen/surfen:
- Sven en Kalle Coster
- Mandy Mulder, Merel Witteveen, Annemieke Bes

Persbericht Stichting Zeiltrophy

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: