Twee Amsterdamse studenten willen Noordzee-record breken

Laser3000Meelf van Oosten en Simon Langbroek, twee tweedejaars studenten uit Amsterdam, willen in de tweede helft van november het Noordzee-record aanvallen. Opmerkelijk bij deze recordpoging is dat de heren deze tijd willen scherper stellen in een Laser 3000. Daarmee willen de studenten laten zien dat je ook zonder veel geld en naamsbekendheid als enthousiast watersporter een record kan vestigen. Het Noordzee-record staat op naam van de Pleomax, een open Volvo 60. De oversteek gebeurt tussen het Engelse Lowestoft en het Nederlandse Ijmuiden.

Team

Naast de twee studenten helpen er veel mensen mee om deze recordpoging mogelijk te maken. De zeilers hebben beide veel ervaring in het (wedstrijd) zeilen in zwaardboten en zijn tevens bedreven in het trainen van anderen in dit gebied van watersport. Daarnaast beoefenen zij verschillende water en brandingsporten om actief te blijven op het water.

Simon Langbroek is 20 jaar, woont en studeert in Amsterdam en studeert Economie aan de VU. Meelf van Oosten is 21 jaar, woont en studeert ook in Amsterdam en studeert Rechtsgeleerdheid aan de VU. De meteorologie wordt verzorgd door Bernard Witzel, een gedreven piloot met een ruime zeilervaring. Op dit moment wordt er gewerkt aan de samenstelling van de bemanning op de volgboot.

Pleomax

Het huidige record van 5,59 uur staat op naam van het team van Fred v. Rijckevorsel en Harm Prins. De motivatie van het team Pleomax voor de oversteek kwam niet alleen voort uit de wens om het record uit 2007 te verbreken. Het team hoopt met deze poging vooral een begrip te maken van het Noordzeerecord. Voor de recordpoging koos het team van Harm Prins en Fred van Rijckevorsel voor dezelfde omstandigheden als Hans Bouscholte in 2007: hetzelfde soort schip, dezelfde route en dezelfde soort weersomstandigheden. “We wilden een zo eerlijk mogelijke vergelijking kunnen maken.”

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: