Volvo Ocean Race: Ericsson 3 vervangt onreglementaire kiel

E3 vervangt kielDe VOR open 70 Ericsson 3 heeft afgelopen woensdag haar onreglementaire kiel vervangen. Deze was zondag in Kaapstad gearriveerd. Eerder had de Internationale Jury in Alicante geoordeeld dat de oorspronkelijke kiel niet conform de race reglementen was en Ericsson 3 veroordeeld tot strafpunten. Zo zou het per in-port race en per puntenpoort telkens 1 punt worden afgetrokken en per gevaren etappe zelfs 2 punten verliezen. Op die manier zag het team al 4 punten verloren gaan en staan ze in het algemeen tussenklassement op een 6e plaats met 5 punten, in plaats van op de 5e stek.

Nochtans dacht het team dat de kiel pas in India zou kunnen vervangen worden, maar de werf in Noord-Italië kon de klus sneller klaren dan voorzien. De wal manager Herve LeQuillec van het Noorse team wist nog te vertellen dat de boot geen grote schade had opgelopen tijdens de 6500 zeemijlen lange etappe en dat de boot terug in het water zal liggen tegen dinsdag, ten laatste woensdag. “Het grootste karwei is nu de kiel bevestigen en verder staan er ons nog wat huis- en tuin klussen te wachten, maar zowel Ericsson 3 als 4 verkeren in goede conditie.”

Bekijk alle video's op de Volvo Ocean Race video player.

Volvo Media
Foto: Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: