Zeilen als beroep, een lezing door Huge Rademaker

de EendrachtHugo Rademaker deed in 2001 een vierdaagse cursus bij de Zeezeilschool in Scheveningen, Nederland. Dat beviel hem zo goed, dat hij besloot ‘door te gaan’. Bij Huge betekent doorgaan meer dan doorgaan doorgaans betekent. Het gevolg was dat Huge vrijwel alle brevetten tot en met eerste stuurman heeft gescoord. Met andere woorden alles wat je maar nodig zou kunnen hebben om als professioneel zeiler op jachten en grote zeilschepen te mogen varen. Huge heeft van zijn hobby z’n beroep gemaakt.

In zijn lezing vertelt Huge hoe hij van een doorgeslagen zeilhobby zijn professie heeft gemaakt. Om beroepsmatig te kunnen varen moet je behalve met een schip ook met mensen om kunnen gaan. Huge vertelt aan de hand van zijn inmiddels zeer ruime praktijkervaring, onder meer als stuurman van de Eendracht, over het belang van reisvoorbereiding en het managen van dikwijls onervaren kersverse bemanning. Zeilen is een mooi vak, zoveel is wel duidelijk als je Huge bezig hoort. Het is dan ook gek dat het vrijwel nooit uit de testen voor beroepskeuze rolt. Huge Rademaker begint te vertellen op donderdagavond 20 november om 20u00 en dat in de lokalen van de Zeezeilschool Scheveningen.

Reserveren voor deze lezing wordt aanbevolen via www.zeezeilschool.nl.

Locatie:
Zeezeilschool Scheveningen
Vissershavenweg 50
Scheveningen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: