Volvo Ocean Race: Team Delta Lloyd start met Peter van Niekerk als wachtleider

WachtleiderOp zondag 9 november 2008 maakte Team Delta Lloyd bekend dat Peter van Niekerk (NED, 36) als wachtleider opstapt voor de tweede etappe naar Kochi, India. Van Niekerk is vanaf het begin bij het syndicaat betrokken, maar had nog verplichtingen bij Alinghi (SUI). De Nederlander maakt sinds 2001 deel uit van het Zwitserse team dat in 2003 en 2007 de prestigieuze America’s Cup won. Hij blijft daar onder contract staan, maar krijgt de ruimte om er een project bij te doen. Dit wordt zijn tweede rond-de-wereld race, want Van Niekerk volbracht de Whitbread Race 1997-98 aan boord van de Brunel Sunergy.

In 2000 deed Van Niekerk in de Soling mee aan de Spelen, waar hij op de vierde plaats eindigde. Sindsdien staat hij onder contract van het Zwitserse AC-syndicaat. In 2004 bood zijn Zwitserse werkgever hem de vrijheid om met Mark Neeleman in de Star deel te nemen aan de Olympische Spelen van Athene. Nu staat Van Niekerk aan de vooravond van zijn volgende uitdaging. Van Niekerk over de komende etappe naar India: “Het wordt een nieuw verhaal met een andere tactiek en strategie. Niemand heeft ervaring met de Indische Oceaan, wat een interessante strijd kan opleveren.”

Van Niekerk voegt zich dinsdagmorgen in Kaapstad bij de rest van de bemanning, waaronder de Nederlanders Gerd-Jan Poortman, Ed van Lierde en mediaman Sander Pluijm. Die dag wordt ook de nieuwe schipper aangekondigd. De start van de tweede etappe vindt plaats op zaterdag 15 november 2008.

Bekijk alle video's op de Volvo Ocean Race video player.

www.teamdeltalloyd.com en www.volvooceanrace.org
Foto: Sander van der Borch/Team Delta Lloyd

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: