Kerstman te Colijns telt nu al record aantal inschrijvingen voor de 18e Kerstrace

KerstmanOp zaterdag 13 december gaat de 18de kerstrace vanuit de Jachthaven van Colijnsplaat van start, een tot klassieker uitgegroeide zeilwedstrijd in het winter-zeilseizoen. Ook de kerstman vaart wel bij het succes van de verschillende winterzeilwedstrijden, met name de Goofie's race in Colijnsplaat.
Op het moment van schrijven heeft de Kerstman een nieuwe record aantal deelnemers, donderdag om 12.00 uur waren er al 80 boten ingeschreven en we hebben nog een paar uur te gaan tot de deadline van 12 december 0.00 uur.

Kees van de Vaart, de rekenmeester van de Kerstrace en vele andere wedstrijden, heeft voor alle boten weer een passende starttijd berekend: "Het wordt een traditionele Kerstrace start procedure, er wordt gestart op rating en de eerste die finisht, heeft de wedstrijd gewonnen. Geen gereken meer achteraf, maar juist heel veel werk vooraf!"

Onder de inschrijvingen zitten er verschillende favorieten, zoals de BEAU BATEAU van Henk van Zweden uit Middelburg en de ABOEN van Johan Bol uit Goes.
En er zijn een paar gevaarlijke outsiders, zoals de JOU-JOU van Alex Meyvis die de laatste goofie's race won in ORC 2. Ook onder de inschrijvingen is Nicky de Jonge met de Ooh-J, die al een paar keer net naast de hoofdprijs greep.

Of dit jaar de Kerstman nog een assistente heeft is nog maar de vraag, de kerstman heeft immers al veel geld uitgeven aan prijzen. Maar eigenlijk had het (de assistente) toch al niet veel om het lijf.

18de Kerstrace: Zaterdag 13 december 2008 Jachthaven te Colijnsplaat.
Briefing: 11.00 uur.
Traditionele kerstrace start vanaf 12.00 uur.
Prijsuitreiking om ongeveer 19.00 uur.
Na de wedstrijd: Citroenjenever - Haring – Glühwein - Live muziek.

N.b. Er vaart tijdens de wedstrijd een grote RIB om de boten te begeleiden, voor verdere informatie 06-21674017

www.kerstrace.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: