Thomas Coville met Sodeb’O vestigt nieuw 24 uur record, tweemaal

CovilleHet was even stil rond de recordpoging van Thomas Coville, solo de aarde om, op een multihull. Afgelopen maandagmorgen telde hij met zijn Sodeb’O nog een virtuele achterstand van ruim 1’200 zeemijlen op zijn rivaal Francis Joyon met IDEC. Nochtans wist Coville op zondag nog een nieuw 24 uur record te vestigen, met 619 afgelegde zeemijlen op één dag, wat overeenkomt met een gemiddelde snelheid van 25,80 knopen.

En een dag later stelde hij zijn record nog ietsje scherper. Halve wind zeilend in een noordnoordwester tussen de 22 en 26 knopen sterk en in golven tot 4 meter hoog legde hij deze maal 620,80 zeemijlen af. De snelheidsmeter toonde een gemiddelde van 25,87 knopen. De wind trekt ondertussen nog aan zodat het record de komende uren nog scherper kan komen te staan.

Door het hoge tempo, Sodeb’O’s snelheid kwam de laatste 40 uren niet meer onder de 24 knopen, heeft Coville 230 zeemijlen teruggepakt op Joyon, wat zijn achterstand nu op 986,7 zeemijlen brengt. Hij surft mee op de rand van een depressie en haalt topsnelheden van 35 knopen. Tegen aanstaande vrijdag wordt hij ter hoogte van Kaap Leeuwin verwacht. Je kan Thomas Coville op deze kaart volgen.

www.sodebo-voile.com
Foto: Jacques Vapillon/DPPI/pour SODEBO

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: