Noordzee Club en KNWV reiken jaarprijzen 2008 uit in Rotterdam

Lenco - IRC2Op donderdag 11 december jongstleden zijn de jaarlijkse prijzen van de Noordzee Club en het Koninklijk Nederlands Watersportverbond uitgereikt. De uitreikingen vonden plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in sociëteit “De Maas” in Rotterdam. De prijsuitreiking van de Noordzee Club is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gewaardeerd evenement. De prijzen werden uitgereikt door Noordzee Club voorzitter Ab Pasman en Hans Zuiderbaan namens het Watersportverbond.

Veel van de winnende schippers namen de gelegenheid om middels een korte speech hun dank uit te spreken aan bemanningen, sponsoren en andere betrokkenen. Daarnaast groeit de traditie dat zijn de toehoorders een aantal tips meegeven. In het algemeen viel daarbij op dat vrijwel alle schippers aangeven dat succes in het wedstrijdzeilen vooral een zaak is van jarenlange inspanning en samenwerking. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk diner en was, met ruim 65 aanwezigen, beter bezocht dan ooit tevoren.

Per klasse zijn de volgende prijzen uitgereikt:

IRC1 Witte Raaf prijs: Koen Lockefeer
Lockefeer beleefde een enerverend seizoen, waarbij problemen werden afgewisseld met goede resultaten op bepalende wedstrijden. Zo werd hij met de “Eclectic” was overall winnaar van de North Sea Regatta.

IRC 2 Noordzee beker: Ad van Wijngaarden
De ranglijst in de IRC 2 klasse eindigde met een gelijk aantal punten voor de “Zeebeer 3” van Van Wijngaarden en de “FRD-Xperience” van John van der Starre. Volgens het reglement ging de titel uiteindelijk naar de “Zeebeer 3”, als gevolg van een beter resultaat tijdens het Breskens Zeilweekend.

ORC Club 1 Harry van Beuningen prijs: Hans Tak
Tak was in deze sterke klasse overall winnaar met zijn jacht de “Popov”.

ORC Club 2 Houtrust beker: Nico Brabers
ORC Club 2 was een klasse waarin afgelopen jaar veel schepen meevoeren. Brabers met de “Lenco” was zeer actief en werd overall winnaar.

ORC Club 3 Noord Hinder beker: Frits van Dijk
Van Dijk was vorig jaar al winnaar in ORC Club 3. Ook dit jaar overall winnaar, met de “Geintje”.

ORC Club 4 Scheveningen prijs: Cock Baas
Baas won vorig jaar nog in ORC Club 5. Werd dit jaar overall winnaar in ORC Club 4 met de “Impuls”.

ORC Club 5 Maas prijs: Ben Hoefsloot
Hoefsloot werd winnaar overall in de klasse ORC Club 5, met de “Furie”.

Daarnaast is er nog een aantal specifieke onderscheidingen uitgereikt voor opvallende prestaties.

Prins Hendrik der Nederlanden prijs: Leo Eggink
De Prins Hendrik der Nederlanden prijs is een erkenning aan één of meerdere personen voor een belangrijke bijdrage aan het (inter)nationale wedstrijdzeilen in jachten.

Leo Eggink is de ontwikkelaar van het “ZW Zeilwedstrijden” programma, dat breed gebruikt wordt voor het bepalen van wedstrijduitslagen.

Eggink heeft sinds 1986 gewerkt aan de doorontwikkeling van deze software, die inmiddels binnen Nederland alom wordt toegepast. Daarnaast is het programma beschikbaar in zes talen en is het uitgeroepen tot het officiële instrument door het Italiaanse en Oostenrijkse verbond.

Magic Machine Cup: Kees de Walle
De Magic Machine Cup is de jaarprijs voor de beste shorthanded zeilprestatie. Belangstelling voor het shorthanded zeilen neemt toe, zowel professioneel als op club niveau. Kees de Walle ontvangt de prijs met name vanwege zijn dualhanded prestatie in de 1000 mijl race.

Pechvogel prijs: Frank Policky
Policky voer met zijn boot de “Slainte” een mooi seizoen met steeds zeer goede uitslagen. Hoogtepunt van het seizoen was de Commodores’ Cup. Tot de laatste wedstrijd was de “Slainte” als tweede Nederlandse boot geplaatst. In de laatste race echter, verloor het schip haar mast.

Over de Noordzee Club
De Noordzee Club is de Klassenorganisatie voor scherpe jachten. Lidmaatschap staat open voor actieve wedstrijdzeilers op jachten. Meer informatie via www.noordzeeclub.nl

Persbericht Communicatie Noordzee Club

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: