Eerste echte mini workshop van Nederland gaat door in Lelystad

Coldhanded 2008Shorthanded Nederland organiseert op 13 december de eerste echte mini workshop van Nederland. Deze gaat door in Houtribhaven van Lelystad en wordt gegeven door de Franse trainer Tanguy Leglatin, in samenwerking met Lucas Schröder. De organisatie hoopt hiermee een eerste aanzet te geven tot de geboorte van een echte extreme sailing scene in het noordwesten van Europa. De workshop zal uit een theoretisch en een praktisch deel bestaan.

Tot nu zijn er ongeveer 20 schippers ingeschreven, komende uit Nederland, Duitsland en België. Alleen telt men nog maar 5 boten, waaronder de Pogo1, de Zero, de Super Serpentaire (eerste mini die de Transat 650 zeilde) en verder hoopt men ook op een Figaro1. De organisatie doet dan ook nog een oproep om meer boten voor de workshop te krijgen.

De workshop zelf zal dus enerzijds uit een theoretisch deel bestaan, waarin uitgelegd waar je allemaal rekening moet mee houden om in het mini 650 circuit te kunnen meedraaien. Anderzijds is er een praktisch deel voorzien, waarin dan meer aandacht besteed zal worden aan een aangepaste deck-layout en een betere boothandeling.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:
08.30 – Boten zeilklaar in haven
09.00 – Briefing
10.00 – Boten op het water, er worden enkele korte races gevaren
13.00 – Terug in de haven
13.30 – Lunch en debriefing, Tanguy en Schröder geven uitleg bij het offshore solo zeilen in Frankrijk

Shorthanded Nederland wenst nog de Yachtclub van Lelystad te bedanken voor het gebruik de clublokalen. Het adres waar de workshop doorgaat is de Houtribhaven 2 in Lelystad. Je kan nog inschrijven, mits het storten van 50 Euro op IBAN : NL31 PSTB 0004 4321 77 met BIC : PSTBNL21 op naam van Shorthanded.nl. Verder informatie vind je hier.

Foto: © shorthanded.nl

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: