Volvo Ocean Race: Drukte in de straat van Malakka

De straat van Malakka doet waar ze bekend om staat. Als een soort tunnel wordt de hele vloot bij elkaar gedrukt én afgeremd. Team Ericsson 4 zag haar voorsprong van 41 mijl van gisteren volledig verdampen. Inmiddels is Telefonica Blue de leider. Met de hele top 4 binnen 3 mijl van elkaar is het stuivertje wisselen. Met nog 200 mijl voor de boeg zal dit een spannende race worden tot aan de finish.

Telefonica Black lijdt op dit moment het meest, met een gemiddelde van slechts 2,3 knopen in het afgelopen uur verliezen ze een hoop terrein op de boten voor hun. De gemiddelde snelheid daar ligt rond de 10 knopen, op Ericsson 4 na. Team Russia is als hekkensluiter bezig aan een inhaalrace. Ze hebben een flinke bries in de zeilen en halen zo'n 16 knopen.

De top 4 zit zeer dicht bij elkaarDe top 4 zit zeer dicht bij elkaarTeam Delta Lloyd is ondertussen ook in de straat van Malakka aangekomen wat tevens rustiger vaarwater betekend. De eerste tack die de crew uitvoerde hield de bemanning in opperste staat van paraatheid. Gelukkig bleef het bij wat gekraak en gekreun. De boot vaart inmiddels met een gemiddelde snelheid van zo'n 10 knopen richting de finish. Men verwacht deze race gewoon onder zeil te kunnen finishen.

Bekijk alle video’s via de Volvo Ocean Race video player. Volg de posities via de racetracker.

www.volvooceanrace.org
Foto: Guo Chuan/Green Dragon/Volvo Ocean Race
Screenshot: Volvo Ocean Race
Film: Team Delta Lloyd

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: