Volvo Ocean Race: Spannende finish van 3e etappe in Singapore

De derde etappe van India naar Singapore werd in de straat van Malakka al spannend. Daar zeilden de verschillende teams al slechts enkele mijlen van elkaar. De gehele top 4 van deze race wist binnen de 20 minuten van elkaar te finishen, en dat na 2000 mijl wedstrijdzeilen. Tot de laatste meters voor de finish werd er gevochten, team Telefonica Blue pakte de overwinning. Puma Ocean Racing werd derde, Gevolgd door Ericsson 3 en 4.

"Het was niet voorbij totdat we over de finish waren", verteld schipper Bouwe Bekking (Telefonica Blue). "De laatste 50 mijl waren het meest spannend, visnetten ontwijken, zigzaggen tussen sleepboten en honderden commerciële schepen en natuurlijk de wind die varieerde van 20 knopen tot bijna nul ... maar we hebben alles eruit gehaald wat erin zat. Een mooier kerstcadeau hadden we ons niet kunnen wensen."

"Ik heb de jongens ook nooit eerder zo blij gezien. Ik ken ze al een tijdje en ze zijn doorgaans erg relaxed, maar ze waren in extase toen we gingen door de finish. Dit is enorm belangrijk voor ons."

Team Russia schort races op

Na de finish in Singapore heeft Team Russia bekend gemaakt haar races in de VOR voorlopig op te schorten. Team Russia is tot nu uit eigen zak gefinancierd door Oleg Zherebtsov. "De afspraak was dat gedurende de eerste 3 races er naar commerciële partners gezocht zou worden om het vervolg van de VOR te financieren. Dit is helaas niet gelukt. De wereldwijde financiële crisis heeft hier evenmin bij geholpen", aldus Zherebtsov. Het staken van de VOR door team Russia betekent ook dat Team Rusland niet in staat is om haar partnerschap met de Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS) te continueren.

In-Port races

In Singapore zal eveneens weer de In-Port race wordengehouden. Op zaterdag 10 januari zullen de VO70's om 13:00 lokale tijd tegen elkaar strijden. Op 18 januari is de start van een 2500 mijl tellende race 4 naar Qingdao (China).

Bekijk alle video’s via de Volvo Ocean Race video player. Volg de posities via de racetracker.

www.volvooceanrace.org
Foto's: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: