Nieuwe Formule 18 catamaran gepresenteerd in Parijs

Clubracer wist wederom de hand te leggen op de laatste ontwikkelingen van de nieuwe Formule 18 catamaran. Afgelopen weekend is dit nieuwste type aan het publiek getoond tijdens de Salon Nautique in Parijs. Het was direct duidelijk dat bijna de hele boot gewijzigd is t.o.v. de Hobie Cat Tiger. Enkel de beams lijken ongewijzigd te zijn. Op basis van de eerste tests lijkt de boot een geduchte concurrent te gaan worden in de bestaande klasse.

Mondjesmaat werd er informatie vanuit de Franse fabriek losgelaten, maar afgelopen weekend kon het publiek dan eindelijk de nieuwe Hobie Cat bewonderen. Het opvallende design van deze nieuwkomer in de F18 catamaranklasse heeft al aangezet tot speculaties: ‘hoe gaat de nieuwkomer zich verhouden tot de bestaande boten?’ In ieder geval is zichtbaar dat de nieuwe boot geenszins lijkt op de bestaande boten in haar klasse. De versmalde zwaarden zijn met een kwart verlengd. Het roersysteem en de roerbladen volledig vernieuwd, vermoedelijk gemaakt van glasvezel en diepe ribs tot aan de voorbeam (bekend van enkele Volvo Ocean Race boten). De eerste tests in de sleeptank van Groupama laten in ieder geval zien dat de huidige F18 boten een geduchte concurrent kunnen verwelkomen.

Naam?

Zichtbare veranderingen aan de nieuwe F18 catamaranZichtbare veranderingen aan de nieuwe F18 catamaran in ParijsDe definitieve naam voor deze nieuwe catamaran is nog onbekend, voorlopig presenteert Hobie Cat Europe de boot onder de naam W…Cat.

Zodra er meer details vrijgegeven worden zullen die te volgen zijn op de website van Hobie Cat Holland.

www.hobiecat.nl
Foto: Mark Gering

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: