Argentijnse GP 26 verliest kiel tijdens de Rolex South Atlantic Cup

GP 26 Grand Prix II verliest kielHet ziet er naar uit dat de introductie van de GP 26 klasse niet van een leien dak verloopt. Sailing Anarchy heeft de sailing scoop te pakken (ja doen ze wel eens meer) van een GP 26, GRAND PRIX II genaamd, met afgebroken kiel. Dit weeral tragisch moment voor de jachtbouw industrie gebeurde tijdens de Rolex South Atlantic Cup in Punta del Este, Uruguay. Volgens de eerste berichten zijn er geen slachtoffers onder de bemanningsleden deze keer.

Deze GP 26 werd ontworpen en gebouwd door de Argentijn Edgardo Martinolli.

Dit is naar mijn weten de eerste kiel die breekt of verloren wordt in 2008. Ben benieuwd of er nog zullen volgen dit jaar, ik zit er in ieder geval niet op te wachten.

www.sailinganarchy.com
www.regattanews.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: